DR. SZÉL BERNADETT

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT
DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Itt van ez a nagykoalíció az atommal kapcsolatban a Fidesz és a szocialisták között, de akkor beszéljük meg, hogy mennyire kommunista a magyar kormány. Ugyanis ön volt az, miniszterelnök úr - és erre talán emlékszik -, aki a netadós tüntetések kapcsán azt mondta, hogy nem vagyunk mi kommunisták, hogy a nép ellenében kormányozzunk, ha akarják, akkor visszavonjuk.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! A legutóbbi beszélgetésünkkor ön kioktatott engem arról, hogy ön szerint, aki a Fideszre szavazott ’14-ben, az Paksra is szavazott. Most ön vagy tudatosan nem mond igazat, vagy feltételezzük, hogy nem ismeri a magyar emberek véleményét, ugyanis a friss kutatások szerint van egy másik kétharmad is ebben az országban, és az a kétharmad - és ebben az önök szavazói is benne vannak jelentős részben - népszavazást akar Paksról, és egyáltalán nem akarja a paksi bővítést, azt gondolja, hogy neki joga kell hogy legyen, hogy népszavazáson elmondja a véleményét. Egy jelentős részük valóban a beruházás ellen van. Az LMP az elmúlt hónapokban mindent megtett azért, hogy a nép érdekében menjenek a dolgok ebben az országban. Népszavazási kérdéseket adtunk be, alkotmánymódosítást adtunk be. Szeretném tudni, miniszterelnök úr, hogy ha bemutatjuk önnek azt a bizonyítékot, amely szerint még a ’14-es Fidesz-szavazók is a paksi bővítés ellenére és nem azért szavaztak önökre, akkor garantálja-e, hogy a Fidesz a népszavazás mellé áll, és ha a magyar emberek kinyilvánítják azon véleményüket, hogy nem akarják Paks II.-t, ön kitáncol-e ebből a szerződésből.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit