LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Annak ellenére, hogy a magyar mezőgazdaságban már a magasan képzett munkaerőt illetően és a jó minőségű munkaerőt illetően hiány van, ma az agrár-felsőoktatásban tanulók 25 százaléka nem a diplomája szerinti munkakörben helyezkedik el. Ez beszédes adat.
A legfontosabb tehát a tartalmi változás. Azt kell megvizsgálnunk és azt kell fölmérnünk, hogy az, amit ma agrár-felsőoktatás címszóval tanítunk, alkalmas-e arra, hogy egy modern, versenyképes mezőgazdaságot kiszolgáljon. Ez a legfontosabb kérdés. Vissza kell nyúlni az alapokhoz, ennek az országnak jó minőségű állattenyésztőkre és jó minőségű növénytermesztőkre van szüksége, nem kevesebbre és nem többre ennél.
Azt is szeretném hozzátenni, hogy ebből következnek a szerkezeti kérdések. Nekem az a meggyőződésem, és a kormányzaton belül azt képviselem, hogy a különböző agrárintézményeknek kell egymással együttműködni úgy, hogy a lokális érdek is érvényesüljön, magyarul, nem cél egyetlenegy főiskolai karnak vagy egyetemnek a megszüntetése sem.
Egy dolgot még mindenféleképpen szeretnék hozzátenni: a legfontosabb cél, hogy végül a mezőgazdaság ennek a folyamatnak a nyertese legyen. Ezen szeretnénk együtt dolgozni, és a javaslatot szeretnénk konszenzussal megvalósítani. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit