KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Pontosan egy hónapja a Vérmezőn a Budai Önkéntes Ezred emlékművéhez szervezett megemlékezést a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokat koordináló főosztálya. A szovjetekkel szövetségben elhunyt magyar katonákra emlékező rendezvényen Filótás István dandártábornok a következőket mondta emlékbeszédében: 72 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon szabadult fel Budapest, illetve hosszú és keserves út vezetett a felszabadulásig. Azaz következetesen a felszabadulás kifejezést használta.
Meglátásom szerint az úgynevezett rendszerváltás után 27 évvel különösen kegyeletsértő és egyben groteszk is felszabadulásról beszélni ebben az esetben, hiszen tudjuk, a támadók nem kímélték az országot és a magyar népet sem. Manapság már köztudott, hogy a szovjet csapatok módszeresen kirabolták, kifosztották fővárosunkat és a vidéket is. Egyébként a Szovjetunió vesztes, legyőzött, elfoglalt országként tekintett Magyarországra. Ezt az is bizonyítja, hogy a budapesti harcokban részt vevő vöröskatonákat a Budapest Bevételéért emlékéremmel jutalmazták.
Továbbá arról is beszélni kell, hogy körülbelül százezerre tehető az általuk megerőszakolt nők és asszonyok száma. Az effajta szenvedéseket átélőknek megaláztatásban, szégyenben kellett élniük, nem beszélve a nemi betegségekről és számtalan terhes-ség-megszakításról.
Tehát az úgynevezett felszabadulásból egyhamar kimondottan dúlás lett, ezt pedig a konkrét megszállás követte. Ugyanis történelmi tény, hogy a felszabadító orosz csapatok majd csak bő 45 évvel később, 1991-ben hagyták el végérvényesen országunkat. Így alakulhatott ki a szovjet szuronyok árnyéka alatt történelmünk legaljasabb rendszere, a kommunista diktatúra hazánkban. Így hurcolhattak el tízezreket a gulágra, így üldözhették a vallást, és hosszasan folytathatnám a sort. Ez volt Filótás dandártábornok szerint a felszabadulás 72 évvel ezelőtt.
Tisztelettel kérdezem az államtitkár urat, hogyan értékeli az elhangzott beszédet. Ön szerint helyénvaló egy ilyen beszéd a Honvédelmi Minisztérium egyik osztályának rendezvényén? Ön is úgy gondolja, hogy 72 évvel ezelőtt felszabadították a szovjetek Magyarországot? (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit