DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Hogyha valóban fontosnak tartja a Jobbik a közpénzek védelmét és az elszámoltatást, akkor tisztáznak, mondjuk, három ügyet: mindenekelőtt a Jobbik körüli áfacsalási botrányokat, azt, hogy hogyan folyik egy rejtélyes tanácsadóhoz a Jobbik frakciópénzeinek jelentős része, és azt is, hogy hogyan szerzett trükkökkel egy Jobbikkal szövetséges polgármester ingatlanokat úgy, hogy azt még a lakásmaffia is megirigyelhetné.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! A mostani felszólalásával is azt bizonyítja, hogy rohamléptekben zajlik a Jobbik baloldali fordulata, tényleg nincs már egyetlen felszólalásuk sem, amelyik egy kicsit is különbözne bármelyik baloldali vagy LMP-s felszólalástól. Legutoljára egyébként az SZDSZ-től láttunk hasonló mutatványt, amikor az egykori antikommunisták 1994-ben összefogtak az utódpárttal. Odáig jutottunk most már, hogy a D-209-es ügynök és maga Heller Ágnes is összefogna magukkal, ami azért szép kis teljesítmény. (Dúró Dóra: Orbán Viktor 2000-ben a Liberális Internacionálé alelnöke volt!) Jellemző, hogy Z. Kárpát képviselő úr a múlt héten azt bírta mondani, hogy neki jobban tetszett a szocialista-liberális kormányok tevékenysége a mostaninál. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Tényleg? Önök tényleg visszasírják az IMF-hiteleket, a 7 százalékos gazdasági visszaesést? (Az elnök csenget.) A devizahiteleket, a szemkilövetéseket? A 36 százalékos szja-t, a rablóprivatizációt, a 12 százalékos munkanélküliséget vagy a segélyalapú gazdaságot? Tényleg ezt sírják vissza? Hát mi lett a Jobbikból, hadd kérdezzem meg önöktől!
A nagy baloldali fordulat konkrét ügyekben is megnyilvánul, egyre látványosabban hízelegnek balra, ezért nem támogatta a Jobbik a kvótaellenes alkotmánymódosítást. (Szilágyi György: A piszkos pénzetek miatt nem támogattuk! A főnököd piszkos pénze miatt!) Ezért vonták ki magukat a népszavazási kampányból, ezért nem szavazta meg a párt elnöke tavaly év végén az adócsökkentési intézkedéseket, és ezért tapsikoltak annak, hogy a baloldal az SZDSZ-fiókákkal együtt közösen hátba szúrta az olimpiai pályázatot.
Az sem véletlen, tisztelt Ház, hogy a Jobbik nem állít jelöltet a zuglói időközi választáson, hogy ezzel is a baloldali jelöltet tolják meg. (Kósa Lajos: Így van!) Az előttem ülő képviselők is nagyon jól tudják, hogy Szentendrén ugyanezzel próbálkoztak, és az a kísérlet is csúfos kudarcot vallott.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ami a jövőbeni terveket illeti, mármint a Jobbikét, az is jól látszik, hogy a Jobbik az adóemelés ügyében is erőteljesen balra sorol, csatlakozik azokhoz, akiknek érdemi mondanivaló vagy gondolat híján egyetlen mániájuk van, ez pedig az adóemelés. Az MSZP többkulcsossá tenné a jövedelemadót, és eltörölné a családi adókedvezményt, a Jobbik pedig a gazdákat adóztatná meg nagyon. (Mirkóczki Ádám: Nem a gazdákat, hanem a tolvajokat!) Ez már csak azért is nagy szégyen, mert múlt héten is mutattam önnek a Jobbik 2014-es választási programját, amiben a Jobbik nagy hanggal követelte a földosztást. Mint ismert, a jelenlegi kormány ideje alatt mintegy 30 ezer gazda jutott földhöz, őket adóztatná most agyon a Jobbik, így jön létre a nagy szivárványkoalíció a baloldallal az adóemelésért.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Joggal teszi fel ezek után mindenki azt a kérdést, hogy miért alakult ez így. Miért esett szét nézeteiben egy korábban nemzetinek tartott párt, egy olyan párt, amelyik korábban még Pongrátz Gergelyt tartotta egyik példaképének. (Szilágyi György: Egy igaz mondatot mondj öt perc alatt!) Mindenekelőtt azért, mert a Jobbik egy oligarcha politikai cselédjének szegődött, ez a helyzet. (Mirkóczki Ádám: Ne a Jobbikért aggódjál, magadért aggódjál!) Olyan politikai cselédnek, amely már nem hisz semmiben, csak a pénzben és a hatalomban, olyan politikai cselédnek, amely teljesítményt ugyan nem tud felmutatni, de soha nem látott agresszivitással próbálja ellensúlyozni.
Ezért fordulhat aztán elő, hogy az SZDSZ-től igazolt tanácsadóknak nagyobb szava lehet, mint bárkinek az előttem ülők közül. (Dúró Dóra: Milyen SZDSZ gazdasági tanácsadó?) Na, ilyen az, amikor egy párt lelkét eladják, és még csak nem is kérnek érte sokat. (Szilágyi György: Egy igaz mondatot kérünk!) Mindenesetre egy dolgot hadd javasoljak, tisztelt frakcióvezető úr…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit