SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ne kérje tőlünk, hogy bármilyen bizalommal legyünk az önök kamarájával szemben. Ezt ne kérje! Ez a Magosz és a Fidesz kamarája, a mezőgazdasági termelők másfelé lennének. (Zaj a kormánypártok padsoraiból. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Viszont hadd mondjam el, hogy miért sántítanak teljes mértékben az európai uniós tagállamokból vett példái. 100 hektár feletti birtoktestek aránya Szlovéniában 7 százalék, Ausztriában 16 százalék, Hollandiában 19 százalék, Lengyelországban 21 százalék. Magyarországon ezeknek a birtokoknak az aránya 64 százalék, az Unió tagállamainak egyik legrosszabb rendszere. Ezért kellene másmilyen agrárpolitika, mert önök most bebetonozzák ezt a nagybirtokszerkezetet, miközben a legrosszabb támogatási rendszerrel továbbra is úgy adjuk.
Tehát ön amellett áll ki, hogy az a helyénvaló, hogy Csányi Sándort, Magyarország leggazdagabb emberét, aki helyet kapott a világ leggazdagabb emberei között, a magyar állam további 2,8 milliárd forinttal támogassa. Ez az a politika, aminek a lebontására esküdtek fel, és ez az, amit számonkérünk önökön. Nyilvánvalóan ez az, ami elfogadhatatlan a válaszában. (Balla György: Összevissza beszélsz!) Nem tudom elfogadni a válaszát. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit