DR. HOPPÁL PÉTER

Full text search

DR. HOPPÁL PÉTER
DR. HOPPÁL PÉTER (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ahogy itt hallgattam az ellenzéki képviselői megnyilvánulásokat, az a benyomásom van, hogy valóban a parlament elé elég koherens és a kormányzati kultúrpolitikával teljesen egybefüggő és releváns törvénycsomagot bemutató államtitkárt itt hirtelen olyan kérdésözönnel árasztják el, amelyek nem tartoznak a tárgyhoz. Az, hogy újságírók véleménycikkeit kellene bármilyen módon egy államtitkárnak véleményeznie vagy elhatárolódnia, hát, ne haragudjanak, ez hogy tartozik ahhoz a jogtechnikai kérdésözönhöz, amit itt a törvénycsomagban szerepel?! Hogy a Veritas Történetkutató Intézettel kapcsolatosan önöknek ellenérzései vannak, ha ezt deklarálják, az egy álláspont, és azzal lehet vitatkozni. De hogy egyébként a hatályos törvények vonatkozásában tudományos fokozatot szerzett kutatókról vagy éppen igazgatóról elképesztő véleményeket mondanak, akik nincsenek itt és nem tudják magukat megvédeni, ez, ne haragudjanak, mindenféle úriemberi eleganciát nélkülöz - ha már csak nem is azt mondom, hogy visszataszító megnyilvánulás.
Az pedig kifejezetten, hogy a kulturális tao ügyében - kulturális tao ügyében, értik?! - revolvereket szegeznek az államtitkárnak, hogy majd azzal mit akar a kormány csinálni, nem a tárgya az előterjesztésnek. Nincs benne, egy szó sincs erről a kérdésről.
Tehát én nem értem önöket, hogy miért kell ilyesmivel idehozakodniuk. Az pedig, mivel az egyik oldal a másik oldal felé már reagált, hogy a történelemhamisításról itt azért nagyon bájos baloldali megnyilvánulások történtek, azért itt magukbaszállni-való, azt hiszem, hogy önöknek van ebben a kérdéskörben. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(20.20)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit