UNGÁR PÉTER

Full text search

UNGÁR PÉTER
UNGÁR PÉTER (LMP): Köszönöm a szót. Én mindent el fogok követni, és ezért két percben szólok hozzá, hogy a levezető elnöki intelmeknek megfeleljek, amelyeket korábban mondott.
Azzal szeretném kezdeni, hogy mint Magyarország zöldpártja, azt el kell mondanunk, hogy mi azért ellenezzük a Városliget-projektet, mert mi azt gondoljuk, hogy az felháborító, hogy 0,3 négyzetméter zöldfelület jut például egy erzsébetvárosi lakosra, és igenis, akkor, amikor ezt kialakították és a több állami posztot is betöltő Baán úr ezt megkapta, akkor ezt figyelembe kellett volna vennie, illetve hogy a Városliget a nagyon kevés zöldfelület egyike. Ráadásul az a hazugság, amit önök állítanak, hogy nőni fog a zöldfelület, nem igaz. (Kósa Lajos: Nőni fog!) Nem igaz! Ugyanis játszanak a zöldfelület definíciójával. Itt az a helyzet, hogy a valóban régóta létező fás részeket le fogják cserélni olyan részekre, ahol két centi gyeptéglát leraknak a betonra, és ezt ugyanúgy zöldfelületnek nevezik, mint azokat a régi fás részeket, amik vannak a Városligetben. Ez az egyik, amit el akartam mondani.
Még annyit akarok Hoppál képviselő úrra reflektálni, hogy az, hogy különböző publicisták, akinek a nevét nem fogom kimondani az ülésteremben, mert nem érdemel annyit, mit mondanak, az azért tartozik csupán ide, mert nem mi tartjuk el ezeket a lapokat, hanem önök adófizetői pénzen. Tehát ebből a szempontból releváns az, hogy mit írnak ezek az emberek Ady Endréről, mit írnak ezek az emberek a magyar kultúrában olyan teljesítményt hordozó emberekről, akik amúgy - hogy mondjam - sokkal többet érdemelnek, mint hogy ilyen emberek a pennájukra vessék. Azt pedig még külön mondanám, hogy azok az emberek - és sajnálom, hogy Hende Csaba képviselőtársam most nem ül benn a teremben -, akik például vidéki színházigazgatókat azzal alázzák meg, hogy egy fesztiválon sem vonulhatnak az első sorban, igazán hozzájárulhatnak egy általános vitához arról, hogy Magyarországon milyen a kultúrpolitika. Köszönöm szépen. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit