POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA,

Full text search

POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA,
POTOCSKÁNÉ KŐRÖSI ANITA, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor egy ilyen rövid törvényjavaslat érkezik a Ház elé, többször elgondolkozunk rajta, hogy mire is gondolhatott a költő, a szerző, amikor ezt benyújtotta, miért pont most nyújtotta be, hiszen az előző hetekben volt nemzeti vagyonról szóló törvénymódosítás, állami magasépítési beruházás, több olyan törvényjavaslat, ami mögé, elnézést, kell gondolnunk valamit. Valami történhetett.
Ahogy az expozéban is elhangzott és Dunai képviselőtársam is elmondta, ez egy lehetőség, hogy zártkörű pályázaton vegyenek részt az önkormányzatok, hogy a koncessziós eljárásokat lefolytassák. Én úgy olvasom, de akkor biztos, hogy nekem nem ugyanaz van meg, hogy köteles zártkörű pályázatot kiírni. Önök azt mondták, hogy ez egy lehetőség. Szeretném megkérdezni, hogy ez tényleg csak lehetőség-e: az önkormányzati törzsvagyonba tartozó felépítmények vonatkozásában a koncessziós eljárásra kötelező vagy csak lehetőség az önkormányzatoknak ezt az eljárást lefolytatni?
Összefoglalóan: azt látom, és elnézést, itt nem a fagyisbódékra gondolunk, gondolom én, hogy az önkormányzatok közterületein, parkjaiban ezeket a felépítményeket megtegyék, hanem gondolunk utakra, gondolunk bányákra. S ha már bányák, akkor itt egy nagyon nagy kérdőjelet tennék. Miért pont most, és miért ilyen módon hozták be ezt a törvénymódosító javaslatot? Elnézést, hogy ezt feltételezem, de minden esetben ott van mögöttünk a kisördög, ott bujkál, hogy miért kell ezt a törvényjavaslatot beterjeszteni a Ház elé. S elnézést kérek, de én sem az expozéban, sem pedig a Fidesz vezérszónoki felszólalásában nem kaptam erre választ, pedig nagyon igyekeztem figyelni. Tehát a kérdésem az, hogy kötelező-e az önkormányzatoknak zártkörű pályázatot kiírni, vagy ez csupán lehetőség. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit