DR. SZABÓ TÜNDE,

Full text search

DR. SZABÓ TÜNDE,
DR. SZABÓ TÜNDE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a kérdését és ezzel együtt a lehetőséget is, hogy ismertethetem a hazai szabadidősport támogatását.
Ahogy hallhattuk, nem kis feladatunk volt, hiszen 2010-ben lepusztult sportlétesítményeket örököltünk, amelyek sem sportolóink felkészülését, sem a nemzetközi események megrendezését, sem pedig a szabadidősport igényeit nem tudták biztosítani és kiszolgálni. Ezért is örülök a kérdésnek, mert alkalmat nyújt bemutatni, hogy a kormány kiemelten támogatja a szabadidősportot, valamint az iskolai diák- és hallgatói sportot, amely területre hazai forrásból idén több mint 1 milliárd forintot tudtunk fordítani.
Emellett sikerült uniós forrásokat is bevonni a szabadidősport területére, hiszen három uniós projekten keresztül összesen 14 milliárd forintot tudtunk biztosítani a szabadidősport fejlesztésére.
És tudjuk jól, hogy a lakosság legszélesebb körben saját lakóhelyén érhető el, így a helyben biztosított programok előrelépést jelentenek az aktív életvitel gyakorlása, a mozgásgazdag életmód kialakítása során is. Ennek egyik leghatékonyabb eszköze a „Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark” program, amelyben országszerte alakítunk ki ingyenesen használható, igényes szabadtéri sportlétesítményeket, így biztosítva a testmozgás lehetőségét minden korosztály számára. A parkok nagy előnye, hogy könnyen elérhetőek a sportolni vágyók számára a saját lakóhelyükön vagy annak környezetében.
Az első ütemben 107, a második ütemben 556 sportpark és 67 futókör kialakításáról született támogatói döntés, amelyre összesen 8 milliárd forintot fordítottunk.
(14.50)
A program folytatására az idei és a jövő évben is külön-külön 2,5 milliárd forintot biztosít a költségvetés. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit