NACSA LŐRINC

Full text search

NACSA LŐRINC
NACSA LŐRINC (KDNP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tanulságos volt a sporttörvény-módosítás nyáron lezajlott általános vitáját figyelemmel kísérni, amely itt zajlott a tisztelt Ház falai között. Újra mindenki előtt világossá válhatott az, hogy az ellenzék a kormány hazai sportéletre vonatkozó, jobbító szándékú intézkedéseit csak becsmérelni tudja, az eredményeket pedig nem ismeri el, vagy egyszerűen nem vesz tudomást azokról. Sokan becsmérlik a létesítményeket, a támogatási rendszert, az igazolt sportolókat, sőt többen saját nemzeti csapataink ellen is szurkoltak.
Elképesztő volt ezt hallgatni főként akkor, amikor kormányzásból a választásokon már többször elégtelent kapó párt képviselői adták ezeket a tanácsokat. Pedig, ha valakik tudják, hogy milyen állapotban vettük át 2010-ben a sportirányítást, akkor ők azok. Lepusztult sportlétesítményekkel és elapasztott költségvetési támogatással párosultak a lehangoló népegészségügyi mutatók és sportolási szokások. A népesség 5 százaléka sportolt rendszeresen, és a tanköteles korú fiatalok mintegy 75 százaléka kizárólag a testnevelési órák keretében végzett bármiféle sporttevékenységet.
Annak érdekében, hogy ezt a folyamatot kicsit megfordítsuk, megváltoztassuk, bevezettük a mindennapi testnevelést, és az élsport támogatási rendszerébe is olyan pluszösztönzőket építettünk be, amelyek segítségével jelentősen emelkedett az igazolt sportolók száma a versenysportban az elmúlt 8 évben.
Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül azt a célkitűzést sem, hogy a rendszeres testmozgás kultúrája minél szélesebb körben terjedjen el, hogy növelni tudjuk a sportolni akarók számát a szabadidősport területén is. Itt, akárcsak az élsport esetében, az államnak alapvető feladata a feltételek megfelelő biztosítása. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a szabadidő aktív és egészséges eltöltését szolgáló létesítmények fejlesztésére. Ennek érdekében indította útjára a kormány a „Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark” programot. Kérdezem tisztelt államtitkár asszonyt, hogy milyen eredményeket ért el a kormány ezen a területen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), és hogyan tervezik a program folytatását. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit