POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, nagyon jó dolog az, ha fejlődik a világ, és nagyon jó dolog, ha fejlődik maga az ember is. Én ezért tartom nagyon fontosnak és nagyon jó dolognak, hogy az ön érzékenysége és a rezsicsökkentéshez való hozzáállása is fejlődik, fejlődött, és ma már belátja, hogy mindaz, amit önök műveltek, amikor kormányon voltak, az emberek megélhetési lehetőségeivel, az felháborító volt, és nem véletlen, hogy úgy döntöttek a választásokon az emberek, ahogy döntöttek. (Arató Gergely: Mi van a tűzifajuttatással, arról beszéljen az államtitkár úr! - Közbeszólás az ellenzék soraiból: Meg az ellopott rezsipénzek! - Az elnök csenget.)
Tisztelt Képviselő Úr! A kormány mindig is érzékeny volt arra, hogy azok az emberek, akik különösen nehéz helyzetben élnek, egyedül élnek, tanyákon élnek, egyéb helyeken élnek, ahol a közösségi összetartás kisebb, azoknak a téli időszakra egy szociális tűzifa-támogatási rendszert működtessen az önkormányzatokkal közösen. És ez a rendszer jól működött, és működik is. És való igaz az, hogy az ország tavalyi évi gazdasági teljesítményének következtében az idei évi fűtési szezonra 12 ezer forint értékű támogatást juttatunk minden családnak; akik vezetékes gázzal fűtenek, azok a gázszámlából írhatták le, akik pedig tűzifával fűtenek, azok ilyen értékű támogatást utalvány formájában kapnak. (Varju László: Megkapják?)
Mi az önkormányzatoktól azt kértük, hogy ebben segítsenek, és az önkormányzatok gyűjtik össze a támogatásra jogosultakat, és ők vesznek részt majd az utalványok kiosztásában.
Az a zűrzavaros mondatsor, amit ön itt hangoztatott, hogy egy olyan támogatási rendszer, amelynek a kiosztása csak október 15. után kezdődik (Varju László: De még idén, ugye, államtitkár úr?), abban már most elvontunk volna valamit, ez önmagában mutatja azt, hogy fogalma nincs arról, amiről beszél. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból. - Arató Gergely: Halandzsázással nem lehet fűteni!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit