KOCSIS-CAKE OLIVIO

Full text search

KOCSIS-CAKE OLIVIO
KOCSIS-CAKE OLIVIO (Párbeszéd): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Az Átlátszó a múlt héten számolt be arról, hogy a Magyar Honvédség által a közelmúltban beszerzett két Airbus és két Falcon típusú repülő olyan helyeken járt az elmúlt évben, mint Dubaj, Las Vegas, Málta, Panama vagy Fuerteventura. (Németh Szilárd István közbeszól.)Németh Szilárd államtitkár urat kérem, hogy uralkodjon magán, mert elég komoly büntetése lehet most már a közbeszólásnak. De nemegyszer olyan városokba is elmentek a gépek, amelyek nincsenek túl messze a magyar határtól, például Bécsbe, Pozsonyba vagy Aradra. Gulyás Gergely miniszter úr a múlt héten a kormányinfón arról számolt be, hogy Dubajban egy kiber-együttműködési találkozón vettek részt a honvédek, az Egyesült Államokban pedig a Magyar Honvédség fegyverzeti igazgatója egy fegyverkiállításon volt, továbbá a honvédség elismerte a HVG-nek, hogy kormánytagok is utaztak a honvédségi gépeken.
Tisztelt Miniszter Úr! Ez az egész repülős helyzet sok kérdést vet fel, és nem teljesen átlátható. Nem világos, hogy miért nem kormányzati gépeken mennek a kormánytagok és az államfő, miért a honvédség gépeit használják.
Kérdéseim a következők: a honvédségen kívül kik jogosultak igénybe venni a négy repülőgépet? Amennyiben a honvédségen kívüli személyek is igénybe vehetik, miért nem kormánygépként vette meg őket Magyarország? Milyen megfontolásból tiltották le a repülési adatokat az internetes repülőfigyelő oldalakról? A repülőgépek transzpondereinek kikapcsolására van-e utasítás a pilóták részére? Ilyen utasítás kiadására ki jogosult? Továbbá a fuerteventurai utazások miért nem szerepeltek abban az összesítésben, amit a honvédelmi tárca a HVG közérdekű adatigénylésére küldött? Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit