Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatró…

Full text search

Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Most soron következik a Magyarország 2021. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló T/10856. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/10856/17., összegző jelentését pedig T/10856/18. számon terjesztette elő.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az LMP képviselőcsoportja a 6., 9. és 10. számú módosító javaslat, a Jobbik képviselőcsoportja pedig az 5. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először ezekről szavazunk.
A 6. számú módosító javaslat Csárdi Antal képviselőtársunk indítványa. Kérdezem tisztelt képviselőtársaimat, hogy fenntartják-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 132 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A 9. számú módosító javaslat is Csárdi Antal képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 igen szavazattal, 129 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
A 10. számú módosító javaslat is Csárdi Antal képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 42 igen szavazattal, 132 nem ellenében, 20 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
(11.30)
Az 5. számú módosító javaslat Balczó Zoltán képviselő úr indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 51 igen szavazattal, 132 nem ellenében, 11 tartózkodás mellett nem tartotta fenn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a házszabály 48. § (2) bekezdése alapján a Demokratikus Koalíció a T/10856/17. számú összegző módosító javaslat 36. pontjáról, a Párbeszéd képviselőcsoportja pedig az összegző módosító javaslat 22. pontjáról külön szavazást kezdeményezett. Először határozunk az összegző módosító javaslat külön szavazásra kért pontjairól, majd a minősített többséget igénylő részéről. Ezután döntünk az összegző módosító javaslat további pontjairól.
Most az összegző módosító javaslat külön szavazásra kért, minősített többséget igénylő 22. pontjának, valamint azzal tartalmilag összefüggő 20. pontjának elfogadásáról határozunk. A külön szavazásra kért pontok elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a T/10856/17. számú összegző módosító javaslat minősített többséget igénylő 20. és 22. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit