SOLTÉSZ MIKLÓS,

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS,
SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, az ő mentalitásukban nyilván megengedhető. Nem látok bele a fejükbe, de az itt lévő szocialista maradékoknak még hadd mondjam el, hiszen ők kiabáltak be az ön kérdése, illetve felvetése közben (Dr. Szakács László: Még egyszer! Még egyszer, mik vagyunk?!), nincs két baloldal, nincs két baloldal, ugyanaz a forgatókönyv van, amit önök képviseltek itt, akik itt ülnek, baloldaliak (Mesterházy Attila közbeszól.), önök azok, akik a közvagyont kijátszották, elherdálták privatizáción és más módon keresztül. (Mesterházy Attila: Mészáros Lőrinc?) Ugyan 750 milliárd forintot gyűjtöttek be 2002 és 2010 között, de ezalatt eladták 190 társaság államitulajdon-hányadát, vagy teljes mértékben, és eladták, ahogy ön is mondta, az energiaszolgáltatók jó részét, közműcégek jó részét, a repülőteret (Dr. Szakács László közbeszól.), pénzügyi szolgáltatókat, és hallja ön is, képviselő úr, fáj nekik az igazság, mert most is óbégatnak, kiabálnak. (Mesterházy Attila közbeszól.)
Ezzel szemben 2010 óta elindult a nemzeti vagyon visszaszerzése, 2010 óta 6093 milliárd forinttal nőtt a nemzeti vagyon, ez 52 százalékos növekedés - hiába kiabálnak, tisztelt képviselők. (Dr. Szakács László közbeszól.) 25 százalékkal az ingatlanok vonatkozásában, 143 százalékkal a társasági részesedésben, gépek és berendezések tekintetében 81 százalékkal és egyéb eszközök beszerzésében 846 milliárddal növekedett az állami vagyon. A Magyar Nemzeti Bank, amelyet annyit támadnak, 3,1 tonnáról 94,5 tonnára növelte, azaz a 30-szorosára növelte az aranytartalékot.
Azt, hogy ők mindent eladnak, mindent privatizálnak, és mindent kilopnak az államtól, azt megszoktuk. A fővárosban ezt csinálták a múltban is, most is valószínűleg ezt akarják. Az azért jellemző, hogy annak a főpolgármesternek, aki mindenféle szépet mondott a jelöltsége során, annak fogalma sincs, hogy eladják a feje fölött, vagy pedig nem mond igazat, és hazudik (Az elnök csenget.), de ezt majd ki fogja deríteni a következő időszak.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit