SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban, az elmúlt hónapokban egymás után jelentek meg a Velencei-tóval kapcsolatban aggasztó és botrányos hírek is. A Velencei-tónál is előfordulnak, ugyanúgy, mint a Balatonnál, a Fertő tónál, olyan beruházások, amelyek a természetes partszakaszokat veszélyeztetik, vagy voltak gyanús ingatlankezelési ügyek is.
Sajnos, ökológiai problémák is vannak. Nyáron arról hallhattunk, hogy kétszer is nagyon komoly halpusztulás volt, és ehhez kapcsolódóan azt is megtudtuk, hogy eléggé jelentősen csökken a tó vízszintje. Jelenleg, ha igazak az információk, 70 centiméter körül van. Azt is mondják szakemberek, hogy ha nem történik érdemi beavatkozás, akkor a tó a kiszáradás felé halad. A kormány is tudomásunk szerint napirendre tűzte ezt a kérdést, viszont a vége az lett, abban állapodott meg a kormány, hogy nincs 40 milliárd forintja a tó megmentésére, lehetséges, hogy nem is voltak komoly tervek.
Úgy látjuk, hogy ez önmagában is nagyon felháborító dolog, hogy nincs a tó megmentésére 40 milliárd forint, amikor azt látjuk, hogy azért Fidesz-közeli oligarchák nagyon komoly támogatásokban részesülnek. Akkor jött az igazi meglepetés, amely arról szólt, hogy a kormány 43,5 milliárd forintból fel akarja építtetni a Kovács Katalin Kajak-Kenu Központot. Tudjuk, hogy egy ilyen központhoz meg a kajak-kenuhoz víz kell, márpedig a Velencei-tónál probléma kezd lenni, hogy a vízszint csökken.
(17.50)
Nem is teljesen érthető, hogy ez hogyan jutott a kormány eszébe. Sajnos ez az eset, hogy a kormány ilyen lépéseket határoz el, azt bizonyítja, hogy a tó élővilága és a környezete nem igazán számít a kormánynak, sokkal fontosabb, hogy egy házi NER-cég egy ilyen komoly projektet elnyerjen, 43,5 milliárd egy nagyon-nagyon komoly összeg. Azt szeretném megkérdezni: mi az álláspontja a kormánynak a tó megmentéséről és erről a projektről?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit