VI. köt. Bielek Miksa. Közlemények a gép-ipar teréről. – Schumacher Pál. Egy új lejtmérő műszer. – Ney Béla. A XIX. század építés…

Full text search

VI. köt. Bielek Miksa. Közlemények a gép-ipar teréről. – Schumacher Pál. Egy új lejtmérő műszer. – Ney Béla. A XIX. század építészetének jellemzése. – Schumacher Pál. Tengerparti felmérések az Egyesült Államokban .– Wohfahrt Ernő. A természetes fény, mint munkaerő. – Pinkász Sándor. A gőzgép jelzett munkája. – Vidéky László. Az asphalt termelése, műszaki kezelése és alkalmazása az építészetben. – A párisi csatorna-vizek értékesítéséről. – V. Néhány szó a hazai gépgyár-ipar érdekében. – Seefehlner Gyula. Adalékok a vashídak önsúlyának kiszámításához. – Metzner Antal. A közmunka szabályozásáról, illetőleg: a közútak létesítésének és fenntartásának módjáról és eszközeiről. – Meiszner Sándor. A földszín felvétele vasúti nyomjelzés czéljából. – Bielek Miksa. A gőzsugárszivattyúk fokonkénti fejlődéséről és tökéletesítéséről. – Herman Emil. A szállító bányagépek, a forgó, vízemelő és fuvógépek, lendkerekének meghatározása szerkesztés útján. – Formanek Gyula. A photogeometriáról. – Herrich Károly. A Buda és Pest közti Dunaszabályozásról. – Horváth Samu. A vasúti vízállomások egymástól való távolságáról. – Erdey Benedek. A holtsúlyról a franczia vasútakon. – Demeter Ferencz. A Rigi-vaspálya. – Horváth Samu. Tenger alatti sziklarobbantások dynamittal. – Úti jegyzetek az amerikai vaspályák építése- és üzletszereiről. – Westinghouse légnyomású dörzsféke. – Egy nyári-laknak vízzel való ellátása. – Horváth Lajos. Pőczeanyag kezelési vállalat. – Árkai J. A franczia vasútak és a vasúti-szolgálat a franczia-porosz háborúban. – N. V: Nagyobb rendező- és osztó-pályaudvarok tervezése. – Klimm M. A Shaw-féle, lőpor által működő czölöpverő gép. – E. B. Kísérletek folytatólagos vasgerendákkal. – Vegyesek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit