XVI. Rózsay József. Az orvos és természettudományok legújabbkori haladásáról. – Ormós Zsigmond. Régészeti közlemény Dél-Magyarors…

Full text search

XVI. Rózsay József. Az orvos és természettudományok legújabbkori haladásáról. – Ormós Zsigmond. Régészeti közlemény Dél-Magyarországra vonatkozólag. – Darányi János. Gátrepedés. – Rakita Alajos. Epekövek. – Horváth György. Bokaízületi csonkolás csontszú következtében. – Halász Géza. A pesti himlőjárványról. – Vajda László. A vegytan és a górcsövészet befolyása az orvosi tudományra, mint tanra. – Chorin Zsigmond. A mehádiai gyógyeszközök az aranyérnél. – Batizfalvi Sámuel. A gerincz-oldalgörnye kóroktana. – Hamary Dániel. Here visszérdag okai. – Poor Imre. Elefántbőr női ivarrészen. – Rózsay József. A chinaiak jellemzése, különös tekintettel a koponyaszerkezetre. – Siklósy Gyula. Járványos köthártyalog. – Popovich Sándor. Jorgován Jován és a kígyó. Román népmonda. – U. a. versben. U. a.-tól. – Frivaldszky János. Állattani kirándulásaim Orsova, Mehádia és Korniareva vidékein. – Horváth Géza. A magyar fauna pajzsos félröpüi. – Nagy Soma. Az aldunai szorosról. – Tóth Ágoston. Az Alsó-Duna Uj-Palánkától a Vaskapuig. – Jedlik Ányos. Beszéd mozgások összetételére szolgáló készülék. – Lehoczky Tivadar. Beregmegyei őskori telepekről. – Othmeyer Tivadar. A barlangok paläontologiai jelentősége, tekintettel Magyarország, de különösen Délmagyarország barlangjaira. – Munk Manó. A Herkules-forrásnak a csernavölgyi hóvízcsoportozat és a légköri csapadékokhozi viszonyáról. – Boleszny Antal. Török szokások. – Rozsnyay Mátyás. A babona a természettudományokban.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit