A szabadegyházak

Full text search

A szabadegyházak
A korábban el nem ismert felekezetként nyilvántartott kisebb vallási közösségek 1944-ben hozták létre érdekvédelmi szervezetüket, a Szabadegyházak Szövetségét, amely ma Magyarországi Szabadegyházak Tanácsa néven 9 tagegységet tömörít. (Nem tagja a Szabadegyházak Tanácsának, de államilag elismert, egyenjogú felekezetként működő közösségek a Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezet és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség).
A Szabadegyházak Tanácsa koordinatív, konzultatív, egyesületi jellegű felekezetközi szervezet, amelynek célja, hogy a tagegyházak együttmunkálkodását elősegítse mindazokban a kérdésekben, amelyek közös ügykezelést igényelnek, segítséget nyújtson a gyakorlati és adminisztratív ügyek intézésében, összehangolja a tagegyházak társadalmi szolgálatát és előmozdítsa egymással való kapcsolatát. A Tanács az 1980-ban elfogadott Szervezeti Szabályzat alapján folytatja tevékenységét, biztosítja a tagegyházak szuverenitását, belső ügyeik önálló intézését.
Az elnökség tagjai – Elnök: Szakács József adventista lelkész. Alelnök: Viczián János, a Baptista Egyház elnöke, Hecker Frigyes metodista szuperintendens, Szigeti Jenő, az Adventista Egyház elnöke. Főtitkár: Kiss Emil, baptista lelkész.
A Szabadegyházak Tanácsa Konferenciája a tagegyházak lelkészeinek, prédikátorainak, igehirdetőinek és felelős vezetőinek munkaközössége, amelyet az elnökség rendszerint kétévenként hív össze.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit