THAIFÖLD

Full text search

THAIFÖLD
Az 1991. febr.-i katonai puccs után betiltották a politikai pártokat, csak több hónappal később engedélyezték újra működésüket.
1. Thai Nemzet: a legutóbbi választás győztese, 1981-ben alakult. A jobboldali politikai csoportosulásban vezető szerepük van a hadsereg főtisztjeinek.
2. Szolidaritás: az ellenzék vezető csoportja, amelyet 1989-ben 4 ellenzéki párt hozott létre. A Szociáldemokrata Erő Pártját 1988-ban alapították. A balközép politikai csoport széles körű reformokat szorgalmaz, szemben állt a katonai rendszerrel.
3. A Szociális Akció Párt 1981 óta létezik, konzervatív. A Demokrata Pártból vált ki, amelyet 1946-ban alapítottak, hagyományosan a monarchia híve, vezetésében megtalálhatók a hadsereg képviselői is. A katonák egy csoportja hozta létre 1981-ben a konzervatív Polgárok Pártját, s megtalálhatók tábornokok az üzleti körökkel összefonódott, ugyancsak 1981 óta működő Egyesült Demokrata Pártban is.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit