Szeptember 11. – Szerda

Full text search

Szeptember 11. – Szerda
– Századunk végén először kínálkozik alkalom arra, hogy demokratkus eszközökkel megteremtsük az egységes Európát. Ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztani – mondta a magyar Országgyűlés előtt mondott beszédében I. János Károly spanyol király, aki most először szólalt fel egy közép-európai ország törvényhozásában.
– A Szocialista Internacionálé New York-i kongresszusa megfigyelőből teljes jogú taggá minősítette a Magyar Szocialista Pártot. Horn Gyula pártelnököt a Szocintern alelnökeinek egyikévé választották.
– Az Országgyűlés éles politikai vitát folytatott az 1947-es párizsi békeszerződés végrehajtásával kapcsolatban a magyar zsidóság kárpótlásáról.
– Öthetes szünet után ismét benépesülhetnek a lóversenypályák: a Nemzeti Lovar Egylet megegyezett a pályákat fenntartó Nemzeti Lóverseny Kft.-vel és a Fogadásszervező Kft.-vel.
– Hetvennégy éves korában váratlanul elhunyt Fehér Klára József Attila-díjas író, újságíró. A rendkívül népszerű alkotó a közgazdasági egyetemen tanult, majd a Szabad Nép, később a Magyar Nemzet újságírója volt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit