PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)

Full text search

PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ)
PAP JÁNOS, DR. (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A választ én sem fogadtam el, és az első indokom gyakorlatilag megegyezik a környezetvédelmi bizottságnak az indokával. Én hadd idézzek ebből a jelentésből, ami tulajdonképpen az egész Tárnokréti-Lébény közti útnak a problémáját kezdettől fogva végigkíséri. Tudniillik egy kettősség: egyik oldalról nem lenne célszerű az utat megépíteni, míg a másik oldalról csak ez a variáció az elképzelhető. A miniszter úr azt írta, hogy első esetben az eredeti variációban az eredeti tervek szerint, az eredeti nyomvonalon haladna az út. Ez a környezetvédelmi tárca számára elfogadhatatlan. Ez az első bekezdés.
A második bekezdésben azt írja a miniszter úr: a tájvédelmi körzetet elkerülő új nyomvonalon a természetvédelem teljes mértékben mentesülne az út építése és a közlekedés okozta károktól. A környezetvédelmi tárca e megoldást támogatja.
Ezt követi egy következő bekezdés, ahol azt írja a miniszter úr, hogy ez a megoldás pénzügyi okok miatt nem valósítható meg, legnagyobb sajnálatunkra vissza kell térni az első alternatívához.
Én azt hiszem, ez az a pont, amit Kiss Róbert képviselőtársam is a bizottság álláspontjaként elmondott. Véleményem szerint a miniszter úrnak egyértelmű választ kellett volna adni. Én a következőképpen fogalmaztam volna meg: nem biztos, hogy környezetvédelmi szempontból ez szerencsés, hogy a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériumnak sem jogi, sem gazdasági lehetősége nincs más megoldásra. Ezt a variációt, amelyet most építenek, viszont természetvédelmi szempontból nem tudja elfogadni. Egy ilyen választ tudtunk volna értékelni.
Én azt hiszem, hogy a környezetvédelmi bizottság és mindenki, aki foglalkozott vele, e kettősség miatt nem tudott egyértelmű választ adni.
Még a kettősségre egyetlen egy dolgot szeretnék felhozni. Érdekes módon még a bizottság jelentésébe is becsúszott egy baki, és ezt azért mondom, hogy a képviselőtársaim erre figyelemmel legyenek a jelentésben. Azt írja a jelentés, hogy a képviselő nem fogadta el a választ, a környezetvédelmi bizottság nem fogadta el. Ezután a bizottság kéri az Országgyűlést, hogy az interpelláció megvizsgálásáról szóló jelentését tárgyalja meg és fogadja el. Én azt gondolom, hogy ezt a környezetvédelmi bizottság nem kéri. Itt valószínű, gépelési hiba történt, mert ha a környezetvédelmi bizottságnak az az álláspontja, hogy nem fogadja el, akkor a végén talán mégse azt kéri, hogy fogadja el.
Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir