ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Az interpellációra adott választ sem a környezetvédelmi bizottság, sem Pap János képviselőtársunk nem fogadta el.
Megkérdezem az Országgyűlést, hogy elfogadja-e az interpellációra adott választ. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 108 "igen" szavazattal 77 ellenében, 15 tartózkodás mellett az interpellációra adott választ elfogadta.
Raj Tamás az interpellációját visszavonta azzal az indokkal, hogy a téma az Országgyűlés napirendjére került, és ezért nem kíván felszólalni. Köszönöm szépen.
Szabó Lukács, a Magyar Demokrata Fórum képviselője interpellálni kíván a köztársasági elnökhöz, a honvédelmi miniszterhez és a hadsereg főparancsnokához "A szovjet csapatok által debreceni állampolgároknak okozott károk megtérítésének kérdésében, különös tekintettel a volt szovjet katonai repülőtérre" címmel.
Tájékoztatom képviselőtársamat, hogy az Alkotmány 57. § (1) bekezdése értelmében a köztársasági elnökhöz interpellációt nem lehet benyújtani.
Szabó Lukács képviselőtársamat illeti a szó.
Interpelláció: Szabó Lukács (MDF) – a honvédelmi miniszterhez – "A szovjet csapatok által – magyar állam- polgároknak – okozott károk megtérítésének kérdése, különös tekintettel a debreceni volt szovjet katonai repülőtérre" címmel

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir