ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját. Először az alacsony nyugdíjban és családi pótlékban részesülők kiegészítő támogatásáról szóló, az 1991. évi állami költségvetésről és az államháztartás vitelének ez évi szabályairól rendelkező 1990. évi CIV. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról határoz az Országgyűlés.
Ezt követi az 1956-os emlékérem és emléklap alapításáról szóló javaslat kivételes és sürgős eljárásban történő megtárgyalása.
Ezután az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről szóló 8/1989. évi országgyűlési határozat módosítását indítványozó határozati javaslat megtárgyalása következik.
Ezt követi az elmúlt rendszerhez kötődő egyes társadalmi szervezetek vagyonelszámoltatásáról szóló 1990. évi LXXIII. törvény módosítását célzó javaslat általános vitája.
Majd a társadalombiztosítási rendszer megújításának koncepciójáról és a rövid távú feladatokról szóló jelentés részletes vitája következik. Itt jegyzem meg, mivel számos új csatlakozó módosítvány érkezett, határozathozatal e kérdésben – az előterjesztésünktől eltérően – csak a jövő héten következhet.
Ezután a szokott időpontban, 14 és 16 óra között interpellációk, illetve kérdések hangzanak el. Majd a Magyar Köztársaság 1991. évi költségvetéséről és az államháztartás vitelének ez évi szabályairól szóló törvény módosításáról rendelkező javaslat részletes vitája és határozathozatala következik, mely az alacsony nyugdíjban és családi pótlékban részesülők kiegészítő támogatását indítványozza.
Ezt követi – terveink szerint – az 1990. évi ideiglenes vagyonpolitikai irányelvekről szóló 20/1990. számú országgyűlési határozat, valamint a 12/1991. számú országgyűlési határozat módosításával foglalkozó határozati javaslat megtárgyalása.
Ezután következik a HUNGALU RT. állami kölcsöntartozásának, valamint állami alapjuttatáshoz kapcsolódó járadékfizetési kötelezettségének HUNGALU-részvénnyé történő átváltásáról szóló határozati javaslat megtárgyalása.
Majd a befektetési alapokról szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatására kerül sor.
Végül személyi javaslatról, bizottsági tag megválasztásáról dönt az Országgyűlés.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir