ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom az Országgyűlésnek, hogy az önálló indítványt tűzze napirendjére. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés öt államtitkári szavazattal, 216 szavazattal 13 ellenében, 15 tartózkodás mellett a javaslat napirendre tűzése mellett foglalt állást.
Bejelentem, hogy a Kormány visszavonta 2900-as számú törvényjavaslatát, és helyette benyújtotta 2977-es számon a Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló 1990. évi CIV. törvény módosításával és egyéb rendelkezésekkel foglalkozó törvényjavaslatát, melyben egyes nyugdíjas kategóriákba tartozók és a gyermekes családok támogatását indítványozza. E törvényjavaslatot az ülést megelőzően kézhez kapták képviselőtársaim. Tárgyalására várhatóan következő heti ülésünkön kerül sor.
Bejelentem továbbá, hogy a Kormány benyújtotta a Hungalu Részvénytársaság állami kölcsöntartozásának, valamint állami alapjuttatáshoz kapcsolódó járadékfizetési kötelezettségének Hungalu részvénnyé törvénő átváltásáról szóló országgyűlési határozati javaslatát a 2959-es számon. Ezt az előterjesztést a hétvégi futárpostában kapták kézhez képviselőtársaim. Továbbá bejelentem, hogy a Kormány ugyancsak benyújtotta a 2975-ös számon a KGST, a Kölcsönös Gazdasági Segítség Tanácsa alapokmányának, valamint a KGST jogképességéről, kiváltságairól és mentességeiről szóló egyezmény hatályon kívül helyezését indítványozó törvényjavaslatát. Ezt az előterjesztést az e hétvégi futárpostában fogják kézhez kapni képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés napirendjére tűzött törvényjavaslatok, illetve országgyűlési határozati javaslat bizottsági megtárgyalásának rendjéről holnap reggel a bizottsági elnökök ülését követően fogom tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést.
Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be. Felkérem jegyző képviselőtársamat, ismertesse az interpellációk és a kérdések tárgyát.
Interpellációk és kérdés tárgyának ismertetése: Dr. Szabó Lajos jegyző

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir