FODOR ISTVÁN, DR. (független)

Full text search

FODOR ISTVÁN, DR. (független)
FODOR ISTVÁN, DR. (független) Igen, Elnök Úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Előrebocsátom, hogy indítványom benyújtásában nem napi politikai események motiválnak. Hiszen 1989 óta – januárban most már három éve lesz –, a gyülekezési jogról szóló törvény elfogadása óta folyamatosan és rendszeresen tapasztaljuk, hogy állampolgárok kisebb vagy nagyobb csoportja akként folytat demonstrációt, hogy tábort ver a Kossuth téren. Sokszor családját, kutyáját, mindenét idehozva és hónapokig, vagy volt rá eset, hogy 9 évig is itt sátorozott az egyik fa alatt. Mellékesen jegyzem meg, nem kis kárt téve az Országház épített gyönyörű környezetében.
Természetesen tudatában vagyok annak, hogy a demonstrációnak ez a formája kifejez valamit, amit másképpen nem lehet kifejezni. Azzal is tisztában vagyok, hogy a gyülekezési jog a polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmányában és a Magyar Köztársaság Alkotmányában is biztosított olyan alapvető emberi jog, amelyet megszüntetni, megtiltani egyáltalán nem, de korlátozni is csak nagyon szűk keretek között szabad.
Mégis úgy gondolom, hogy a jog biztosításának figyelembevételével, ugyanakkor az általam vázolt helyzet megszüntetését megcélozva meg kellene találni egy olyan megoldást – hadd használjam ezt a kifejezést –, hogy a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad. Azt sem állítom, hogy a módosító javaslatban általam felvázolt megoldás az egyedüli és a biztosan jó, de nyilvánvaló, ha ez napirendre kerül, akkor az önök módosító javaslataival a jó megoldást meg lehet találni.
Ha szükségesnek tartják, hogy a Parlament ezt a kérdést felülvizsgálja, akkor kérem, hogy támogassák a napirendre tűzését. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir