ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal összhangban, a Társadalombiztosítási Alap 1992. évi költségvetéséről, valamint az 1992. évi X. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a szociális és a költségvetési bizottságnak. Megkérem képviselőtársaimat a Ház határozatképességének biztosítására.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy október 16-án 18 ezer 500 aláírással ellátott petíciót vettem át a nők nyugdíjkorhatárának feltételezett emelése ellen. Szükségesnek tartom közölni, hogy tájékoztattam a petícionálókat, miszerint ilyen törvényjavaslat benyújtására az Országgyűlésen nem került sor.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először részletes vitára bocsátásról határoz az Országgyűlés, emiatt külön is újólag felhívom szíves figyelmüket a határozatképesség megőrzésére.
Ezt követi a Magyar Köztársaság 1992. évi pótköltségvetéséről szóló törvényjavaslat és az 1992. évi költségvetés alakulásáról, az államháztartás helyzetéről szóló országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitája.
Majd a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája következik.
Ezután a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló törvényjavaslat általános vitáját kezdjük meg.
Délután, a szokott időben, 14 és 16 óra között az interpellációk és kérdések előterjesztésére kerülhet sor.
Ezután határozathozatalok következnek, erre az időszakra is nyomatékosan kérem a határozatképesség biztosítását!
Először az Országos Érc- és Ásványbányák járadékfizetési kötelezettségének átütemezéséről – rövidített címet mondtam – szóló javaslat általános és részletes vitájára, majd határozathozatalára kerül sor. Ezután személyi javaslatok, bizottsági tagok megválasztása következik.
Majd a helyi bíróságok létesítéséről szóló javaslat általános és részletes vitájára, illetve határozathozatalára kerül sor.
Ezt követi a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló javaslat határozathozatala.
Ezután, ha az alkotmányügyi bizottság az ebédszünetben a módosító javaslatok megtárgyalását befejezi, úgy a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról, a Munka Törvénykönyvéről, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvények módosítását indítványozó javaslat részletes vitájára és lehetőség szerinti határozathozatalra kerül sor.
Majd – rövidített címmel – a Szigetköz természetvédelmi kérdéseiről szóló országgyűlési határozati javaslat vitája és határozathozatala következik.
Ha az idő megengedi, úgy a büntetőeljárásról szóló 1973. évi I. törvényben a felülvizsgálati eljárás megteremtéséről szóló javaslat, továbbá a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi törvényben és az ehhez kapcsolódó jogszabályokban a felülvizsgálati eljárás megteremtéséről szóló törvényjavaslat általános vitájával zárjuk ülésünk munkáját.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir