ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Tekintettel arra, hogy nem vagyunk határozatképesek, a határozathozatalhoz kötött teendőinket, így önálló indítványok napirendre tűzését is, elhalasztom és a továbbiak folyamán határozatképességünk elérésekor fogom előterjeszteni.
Kérem a képviselőtársaimat, hogy a beérkezőkkel együtt biztosítsák a Ház határozatképességét.
Tisztelt Országgyűlés! A bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottak alapján az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről rendelkező országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak. Ha az Országgyűlés napirendjére tűzi, úgy az egyes büntetőeljárási szabályok kiegészítéséről szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságnak.
Hasonlóképpen a büntethetőség elévülésének értelmezéséről szóló elvi állásfoglalást – a napirendre tűzéstől függően – megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak és az emberi jogi bizottságnak.
A szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény megtárgyalásáról szóló törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi bizottságnak és az agrárbizottságnak.
A szövetkezetekről szóló 1992. évi I. törvény hatálybalépéséről s az átmeneti szabályokról szóló 1992. évi II. törvény módosítására irányuló javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és az agrárbizottságnak.
Most ismertetni kívánom mai ülésnapunk várható programját, ismételten felszólítva képviselőtársaimat, hogy a Ház határozatképességét biztosítsák.
Először az agrárpiaci rendtartásról szóló törvényjavaslat részletes vitára bocsátásáról szeretnék határozni;
ezt követi a Magyar Köztársaság 1993. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése;
a szokott időpontban 14 és 16 óra között az interpellációk és kérdések elmondására kerül sor;
ezután határozathozatalok következnek. Amennyiben a délelőtt folyamán, a már említett kérdéskörökben nem tudunk határozatot hozni, azokkal kezdjük a délutáni határozathozatalok sorozatát.
Ezt követően a bírák, az ügyészek, a bírósági és ügyészségi dolgozók előmeneteléről és javadalmazásáról szóló törvény módosítását indítványozó javaslat határozathozatala következik;
majd a Szigetköz természetvédelmi, területfejlesztési kérdéseiről szóló határozati javaslat határozathozatala;
ezután kerül sor az 1992. évi Vagyonpolitikai Irányelvekről szóló határozati javaslat határozathozatalára;
majd a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló javaslat határozathozatala;
ezután látunk hozzá az Országgyűlés Házszabályainak módosításáról és egységes szövegéről szóló határozat módosítását indítványozó javaslat vitájára és lehetőség szerint határozathozatalára;
ezt követi az Országgyűlés bizottságairól, tisztségviselőiről és tagjairól szóló határozat módosítását indítványozó javaslat vitája és határozathozatala;
majd a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvény, a Munka Törvénykönyve, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosításáról rendelkező javaslat részletes vitája és lehetőség szerint határozathozatala következik;
ezt követi a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvényjavaslat határozathozatala.
Ha még lenne időnk, úgy a bányászatról szóló javaslat általános vitájának folytatására és lezárására, az 1992. évi pótköltségvetésről szóló javaslat, valamint az 1992. évi költségvetés alakulásáról s az államháztartás helyzetéről szóló országgyűlési határozati javaslat folytatásával és lehetőség szerint lezárásával fejezzük be ülésünk munkáját.
Tisztelt Országgyűlés! Az agrárpiaci rendtartás részletes vitára bocsátását is későbbi teendőink közé sorolom.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir