ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Minthogy ügyrendi kérdésben vitát nem nyithatunk, határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést: tudomásul veszi-e az ügyrendi bizottság többségének, tehát az ügyrendi bizottság 6589-es számú állásfoglalásának szövegét? Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés 137 szavazattal 83 ellenében 10 tartózkodás mellett az ügyrendi bizottság állásfoglalását tudomásul vette. Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! A kormánybeszámoló vitájának rendjét… (Dr. Tölgyessy Péter és Szent-Iványi István jelzik, hogy a gépük nem működik.) Főtitkár úr jelzi, hogy a képviselő urak kézfeltartással most jelzik, hogy a gépük nem működik. Rövid távon jelenteni fogja a gépek karbantartóinak. Köszönöm szépen a jelzéseket.
A kormánybeszámoló vitájának rendjét hétfői ülésén az Országgyűlés tudomásul vette. Ennek megfelelően kormány-vitaindítót követően a megnyilatkozni szóban kívánó bizottsági állásfoglalások hangzanak el rövid időkeretben, majd a képviselőcsoportok, illetve a független képviselők felszólalásai következnek. Csak felidézem, hogy e téren a házbizottságon belül megosztásra került sor az idő tekintetében. A kormánykoalícióhoz tartozók a délutáni szünetig terjedő időben azonos időt vesznek igénybe, mint az ellenzéki felszólalók. Ez számításaink szerint 160-160 percet jelent.
A kormánykoalíció pártjai bejelentették, hogy amennyiben a vitában miniszteri vagy államtitkári felszólalásra sor kerülne reagálásképpen, annak az idejét is beszámítják saját időkeretükbe.
A délutáni szünet után negyed ötkor szabad vita kezdődik, amelyben a kormánypárti és ellenzéki képviselők a jelentkezés sorrendjében jutnak szóhoz.
(8.50)
Elsőként a miniszterelnök kért szót. Ezt követően, a jelentkezés sorrendjében, egymást váltva, tehát másodikként – mert kérdés hangzott el erről – ellenzéki képviselő fog így, egymást váltogatva következni. A vita a vitára felszólalók sorrendjében folytatódik, amíg felszólalási igény váltogatva van. Köszönöm szépen.
Megkezdjük a vitát. Megadom a szót Antall József miniszterelnök úrnak.
Felszólaló: Dr. Antall József miniszterelnök

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir