HORVÁTH LAJOS (MDF)

Full text search

HORVÁTH LAJOS (MDF)
HORVÁTH LAJOS (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Egy nagyon nagy problémát nagyon rövid módosítással, nagyon rövid önálló indítvánnyal szeretnék "gyógyítani".
Arról van szó, hogy az 1990. évi, a helyi adókról szóló törvényben a Parlament törvényalkotói szándéka az volt, hogy a házadómentességet továbbra is fenntartja új építésű lakásokra és lakásbővítésekre, ugyanakkor egyes illetékes szervek jogalkalmazói gyakorlata ettől eltérő volt - így például a PM-é is. Ennek következtében több önkormányzatban - így választókerületem központjában, Dombóváron is - olyan probléma állt fenn, hogy kommunális adót vetettek ki, amely a jogalkalmazói értelmezés szerint nem lett volna kivethető.
(15.50)
Úgy gondolom, hogy a házadómentesség az építményadó-mentességet jelenti a továbbiakban is, és nem szabad elvonnunk ezzel a kiterjesztő jogértelmezéssel egy lehetőséget az önkormányzatoktól, hogy a kommunális adót kivethessék ilyen esetben is. Ezt szeretném orvosolni. És tekintve, hogy több ilyen önkormányzat van az országban, ahol ez a probléma fennáll, és nem tudták tisztázni, éppen a különböző jogértelmezés miatt, nagyon sürgős lenne, hogy ezt a problémát orvosoljuk.
Kérem ezért a tisztelt Házat, hogy sürgősséggel vegye napirendjére. Köszönöm szépen. (Taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir