ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő szavazáshoz kézhez kapták a T/3204/528. számú tájékoztatót, amelynek alapján most a határozathozatal következik.
Felhívom figyelmüket, hogy a kormány által támogatott, a T/3204/513. számú kiegészítő ajánlás 116. pontjában szereplő módosító javaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának "igen" szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a kormány által támogatott 116. számú módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 229 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatot elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az MSZP képviselőcsoportja külön szavazást kért a kormány által is támogatott 118. számú ajánláspontról. Erről a pontról tehát nem most, hanem később határoz az Országgyűlés.
Most a kormány által támogatott további módosító javaslatokról határozunk a T/3204/528. számú tájékoztató alapján, az ajánlás 118. pontjának kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a kormány által támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 231 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, 10 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.
Az ajánlás 3. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 1. § (1) bekezdésében a törvény céljáról szóló rendelkezés kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 159 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 4. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 1. § (2) bekezdésében a gyermekvédelem más megfogalmazását javasolja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 5. pontjában Kelemen András a törvényjavaslat 2. §-ának kiegészítésével azt kezdeményezi, hogy a gyermek nevelésének és fejlődésének útjában ne állhasson azt gátló szabályozás. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 72 igen szavazattal, 173 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 6. pontjában Nádori László és Szabó Lajos Mátyás a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében nyelvtani szövegmódosítást kezdeményez. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 74 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 7. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésében a gyermekek védelmét ellátó szervek kiegészítését, valamint a gyermekek érdekének pontosabb meghatározását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 175 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 9. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. § (2) bekezdésében az eljáró szervezeteknek a családdal történő együttműködésére vonatkozó mondatrész kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 177 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 2. § (4) bekezdésében nyelvtani szövegmódosításokat és egyéb kiegészítéseket kezdeményez. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 3. § (1) bekezdésének módosításával az önkéntesen igénybe vett szolgáltatások szabályait kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 13. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdésében a gyermekek hátrányos megkülönböztetésére vonatkozó szabályok felülvizsgálatát kezdeményezi. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 43 igen szavazattal, 221 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.00)
Az ajánlás 17. és ezzel összefüggésben a 19. pontban Dobos Krisztina a törvényjavaslat 4. § (1) bekezdésének módosításával és (3) bekezdésének elhagyásával a törvény személyi hatályának más megfogalmazását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatokat 80 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 20. pontjában Pokorni Zoltán és képviselőtársai a törvényjavaslat 5. § a) pontjában jogszabályi hivatkozás pontosítását kezdeményezi a gyermek fogalmának megjelölésében. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 22. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 5. § d) pontjában a gyermek hozzátartozóinak körét kívánja kiegészíteni. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja, az oktatási bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal, 147 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 24. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 5. § g) pontjának kiegészítésével a gyermekjólét fogalmának pontosítását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Farkas Gabriella a törvényjavaslat 5. § o) pontjában a várandós anya szociális válsághelyzete megfogalmazásának kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot a szociális bizottság támogatja, az oktatási bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 140 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 33. pontjában Pallag László a törvényjavaslat 5. §-át új u) és v) pontokkal javasolja kiegészíteni. Ezekben az érdekeltek, valamint az érintettek körének megfogalmazását terjeszti elő. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 27 igen szavazattal, 229 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 36. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésében a gyermeki jogok kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 37. pontjában Farkas Gabriella a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésében a gyermeki jogok további kiegészítését javasolja. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 192 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 38. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 6. § (3) bekezdésében a fogyatékos, tartósan beteg gyermekek jogának kiegészítését kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 88 igen szavazattal, 132 nem szavazattal, 44 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 40. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 6. § (4) bekezdésének módosításával pontosan meghatározza az állam és intézményei feladatait a gyermekek egészségére ártalmas szerek elleni védelemben. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 81 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 42. pontjában Sándorffy Ottó a törvényjavaslat 7. § (1) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a gyermeket csak a veszélyeztetettségi okok együttes mérlegelése után lehessen a családjától elválasztani. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 188 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 43. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 7. § (2) bekezdésének kiegészítésével a gyermek gondoskodást helyettesítő védelmét elsősorban családi védelemként javasolja megteremteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 190 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 47. pontjában Kelemen András a törvényjavaslat 7. § (4) bekezdését javasolja kiegészíteni azzal, hogy a gyermeknek csak bizonyos feltételek mellett legyen joga származása, vér szerinti családi kapcsolata megismeréséhez.
(18.10)
A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 76 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 54. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 8. §-át új bekezdéssel kívánja kiegészíteni: "A rendelkezés a gyermek védelme érdekében biztosítja, hogy e védelemmel ellentétes törvényi szabályozás és más döntés ne születhessen." A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 195 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 58. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 9. § (1) bekezdés b) pontjának a kiegészítésében azt javasolja, hogy a gyermek gondozási helyének megváltoztatására irányuló kérelem elbírálása alapos mérlegelésben részesüljön. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 80 igen szavazattal, 192 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 97. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 14. § (2) bekezdésében nyelvtani szövegmódosításokat kezdeményez. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 177 nem szavazattal, 11 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 100. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 15. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni, amelyben a gyermekek nevelkedésének biztonságát szavatoló alapellátási formákat jelöli meg. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 182 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 110. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 17. § (1) és (3) bekezdéseit a tömegtájékoztatási eszközök feladatának megfogalmazásával, valamint a szervezetek nemzetközi együttműködésére történő utalással kívánja kiegészíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 igen szavazattal, 222 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 19. § (2) és (3) bekezdéseinek módosítására három indítvány érkezett. A kiegészítő ajánlás 30. és az ajánlás 119. pontjai egymás mellett is elfogadható megoldásokat kínálnak; az ajánlás 118. pontját pedig magában foglalja a kiegészítő ajánlás 30. pontjában szereplő módosító javaslat. Az alaprendelkezés a gyermek és a fogyatékos gyermek részére adható rendszeres támogatás feltételeit tartalmazza.
Most a kiegészítő ajánlás 30. pontjáról határozunk, Csizmár Gábor és képviselőtársai javaslata szerint. Felhívom tisztelt képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslat elfogadása magában foglalja az ajánlás 118. pontjában szereplő indítványt. Az emberi jogi bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 246 igen szavazattal, 13 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett elfogadta.
Most Pokorni Zoltán és képviselőtársai javaslatát teszem fel szavazásra, az ajánlás 119. pontja szerint. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 105 igen szavazattal, 147 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 128. pontjában Kelemen András a törvényjavaslat 20. § (2) bekezdésének módosításával a rendszeres támogatás havi összegének mértékét kívánja növelni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Folyamatos zaj.)
Az ajánlás 150. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 24. § (2) bekezdése e) pontjában a gyermektartásdíj folyósításának felfüggesztésére irányuló rendelkezést kívánja kiegészíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 80 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító javaslatot.
Az ajánlás 153. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 25. § (2) bekezdésében az otthonteremtési támogatásra vonatkozó jogosultság szabályának enyhítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 179 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 156. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 25. § (3) bekezdésének módosításában a fiatal felnőtt által igénybe vehető támogatás feltételét kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 73 igen szavazattal, 192 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.20)
Az ajánlás 161. pontjában Sándorffy Ottó a törvényjavaslat 25. § (5) bekezdésének kiegészítésével a gyermek gyámügyeinek intézője számára biztosítani kívánja a vagyonfelügyeleti jogosultságot. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 184 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 164. pontjában Sándorffy Ottó a törvényjavaslat 26. § (1) bekezdését új ponttal kívánja kiegészíteni. Ebben az otthonteremtési támogatás mértéke alapjának számítására irányuló új rendelkezést javasol. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 181 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 166. pontjában Dobos Krisztina a törvényjavaslat 26. § (2) bekezdésének kiegészítésével a gyámhatóság lakás vásárlásával kapcsolatos feladatainak megfogalmazását kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 78 igen szavazattal, 183 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 39. pontjában az oktatási bizottság a törvényjavaslat 27. § (2) bekezdés a) pontjában az otthonteremtési támogatás igénylésére vonatkozó szabályok kiegészítését kezdeményezi. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 83 igen szavazattal, 181 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 187. pontjában Nádori László a törvényjavaslat 34. § (3) bekezdésében a látogatási rendre vonatkozó rendelkezés kiegészítését javasolja. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen szavazattal, 134 nem szavazattal, 29 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 188. pontjában Rapcsák András a törvényjavaslat 34. § (4) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a gyámhivatal határozata ne terjedjen ki a gyermek meglátogatásának és eltávozásának szabályozására. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 82 igen szavazattal, 186 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 212. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 40. § (1) bekezdésében a gyermekjóléti szolgáltatás szervezésére vonatkozó települési önkormányzati és családsegítő feladatok megfogalmazását javasolja. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 79 igen szavazattal, 187 nem szavazattal, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 215. pontjában Győriványi Sándor a törvényjavaslat 40. § (2) bekezdésének módosításával a gyermekjóléti szolgálat feladatainak kiegészítését kezdeményezi. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 77 igen szavazattal, 189 nem szavazattal, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 229. pontjában Pancza István a törvényjavaslat 45. § (3) bekezdésében azt kezdeményezi, hogy a gyermekek átmeneti gondoskodásának időtartama legfeljebb egy év legyen. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselőcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 32 igen szavazattal, 228 nem szavazattal, 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 240. pontjában Dióssy László a törvényjavaslat 49. § (2) bekezdésében a helyettes szülők kiválasztására irányadó feltételeket kívánja módosítani. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 228 nem szavazattal, 34 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 293. pontjában Farkas Gabriella és képviselőtársai a törvényjavaslat 56. § (5) bekezdésének módosításával a gyermekotthoni és nevelőszülői hálózat kapcsolatáról rendelkező szabály kiegészítését kezdeményezi. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 92 igen szavazattal, 140 nem szavazattal, 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 298. pontjában Csizmár Gábor és képviselőtársai a törvényjavaslat 58. § (1) bekezdésében a gyermekotthon és a speciális gyermekotthon ellátási képességére vonatkozó szabályok kiegészítését javasolják. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 40 igen szavazattal, 202 nem szavazattal, 20 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
Az ajánlás 299. pontjában Páva Zoltán a törvényjavaslat 58. §-át a csecsemő- és gyermekotthon működésére vonatkozó szabályokkal kívánja kiegészíteni. A javaslatot egyik bizottság sem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 igen szavazattal, 234 nem szavazattal, 12 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 97. pontjában Jauernik István és Tokár István a törvényjavaslat 143. §-a (1) bekezdésében javasolják, hogy a gyermekvédelmi rendszer pénzügyi fedezetét az állami és önkormányzati költségvetés biztosítsa.
Az oktatási bizottság nem támogatja, a többi bizottság támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 95 igen szavazattal, 155 nem szavazattal, 16 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 432. pontjában Kristyánné Aknai Erzsébet a törvényjavaslat 143. §-a kiegészítésével a helyi önkormányzatok részére biztosított éves normatív költségvetési hozzájárulások összegének meghatározását kezdeményezi. Az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen szavazattal, 148 nem szavazattal, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 436. pontjában Kristyánné Aknai Erzsébet a törvényjavaslat 147. §-át új bekezdéssel javasolja kiegészíteni. A javaslat az ellátást biztosító önkormányzat részére étkezési hozzájárulásról rendelkezik. Az emberi jogi és az oktatási bizottság támogatja, a többi bizottság nem. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 igen szavazattal, 191 nem szavazattal, 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna szavazni, de nem szavazott az Országgyűlés. (Senki sem jelentkezik.) Nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra várhatóan jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir