ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Kíván-e még valamelyik frakció hozzászólni ehhez a kérdéshez? (Senki sem jelzi hozzászólási szándékát.) Jelzés nem érkezett.
Frakcióvezető-helyettes Úr! Én magam is próbáltam közben megtalálni a Házszabályban a hivatkozott rendelkezést, és az, amit ön elmondott, sajnos, éppenhogy az ön érvelését gyengíti, ugyanis ha a Házszabályban ki van emelve a sürgősség kérdésében a minősített kérdés, akkor ez azt jelenti, hogy a Házszabály csak ebben a kérdésben tartotta fontosnak a kétharmadosság kérdését, illetőleg a minősített kérdés kiterjesztését egy eljárási kérdésre is a sürgősség tekintetében, minden más eljárási kérdésben pedig nem tartotta ilyen értelemben indokoltnak. A korábbi gyakorlatunk egyébként ezzel teljesen megegyező volt, az ilyen határozatokat a Ház nem minősített többséggel hozta. Tehát a részletes vitára bocsátások esetében ez a probléma most először került a Ház elé.
Két lehetőségünk van: az egyik lehetőség, hogy az ügyrendi bizottság megtárgyalja, és kérném ebben Salamon László ügyrendi bizottsági elnök úr segítségét, hogy látja-e lehetőségét annak, hogy határozatképes ülést tart az ügyrendi bizottság. (Dr. Salamon László: Most igyekszem tájékozódni, elnök úr.)
A következőt javaslom, hogy a Ház munkája se akadjon meg, hiszen - ebben igaza van Bánk Attila képviselő úrnak - valóban a mai napirenden szereplő kérdésekről van szó, hogy hozza meg most a Ház a határozatát, és utána az ügyrendi bizottság haladéktalanul üljön össze, foglalkozzon ezzel a kérdéssel, és amennyiben Hack képviselő úr okfejtését támogatja, akkor természetesen az Országgyűlés annullálhatja ezt a döntést, amennyiben pedig Bánk Attila frakcióvezető úr okfejtését és az általam elmondottakat fogadja el, akkor természetesen a vita folytatásának semmi akadálya nincsen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir