ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): A Házszabályban előírt szükséges számú aláírás csatolásával Szájer József, Fidesz-Magyar Polgári Párt, "A nyugdíjak és a bérek vásárlóerejének növelése" címmel, Schvarcz Tibor és Kökény Mihály képviselők, Magyar Szocialista Párt, "Hogyan alakul a bérek és a nyugdíjak helyzete 1999-ben?" címmel politikai vita megtartását kezdeményezték. A politikai vita kezdeményezésére irányuló indítványokat V/157. és V/156. számon kapták kézhez.
Engedjék meg, hogy röviden ismertessem a házbizottság ülésén kialakított megállapodást a vita menetéről:
Először a kormány nyilatkozatára kerül sor 40 perces időtartamban, majd az egyes képviselőcsoportok erősorrendben kapnak szót. A rendelkezésre álló időkereteket a kiküldött és kifüggesztett napirendi ajánlás tartalmazza. A Házszabály rendelkezéseinek megfelelően a soros jegyzők mérik, és képviselőcsoportonként összesítik a képviselők által igénybe vett beszédidőt. Jelzik az elnöknek, ha a képviselőcsoport beszédidejét kitöltötte. Végül a kormány válaszára kerül sor 15 perces időtartamban.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy felhívjam a figyelmüket a Házszabály időkeretre vonatkozó egyes rendelkezéseire. Eszerint a vita közben felszólaló kormánytag beszédideje a kormánypárti képviselők idejébe számít bele. Vita közben a kétperces felszólalásokat - a személyes érintettségre történő reagálás kivételével - bele kell számítani az időkeretbe, ugyanakkor az ügyrendi felszólalásokat nem kell az időkeretbe beleszámítani.
Tisztelt Országgyűlés! Megadom a szót Orbán Viktor miniszterelnök úrnak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir