DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Attól tartok, hogy egy olyan kérdést tett föl, ami, ha a múltját nézzük, egy évvel ezelőtt még indokolt lett volna, ma már nem. Ugyanis az iskolatejprogramnak az égadta világon semmi köze nincsen semmilyen kormány kampányához, tekintettel arra, hogy a kormányt az iskolatejprogram bevezetésére egy országgyűlési határozat kötelezte, amely országgyűlési határozatnak ön ugyanúgy részese volt - legalábbis remélem, hogy részese volt; azt tudom, hogy az Országgyűlés nagyon-nagyon nagy többséggel szavazta ezt meg -, következésképpen ezt valami kormányzati kampánynak beállítani enyhén szólva az egész ügynek az arcul csapása. Hát ez az egyik.
A másik dolog, hogy abban a vitában, amelynek nyomán az Országgyűlés ezt a határozatot hozta, világosan kitűnt, hogy a bölcsőde és az óvoda pontosan azért nem tartozik eme törekvésnek a védernyője alá, minekután az óvodákban és a bölcsődékben az oda tartozó közétkeztetési normák biztosítják számukra a megfelelő tejfogyasztást; tehát ők eddig is kapták, most még pluszban teljesen értelmetlen és fölösleges lenne erről ennek a programnak a keretein belül gondoskodni. De hangsúlyozom még egyszer, az Országgyűlés akaratát hajtotta végre a kormány.
A harmadik dolog, amiről ön beszélt - habár a kérdésének írásos verziójában erről nem volt szó -, hogy megint fölemlíti tisztelt képviselő úr azt, hogy a felesleghez ennek valami köze van. Századszor, kétszázadszor és ezredszer is hajlandó vagyok elmondani: ha ebben az országban egy milligramm tejet sem termelnének, akkor is szükség lenne az iskolatejprogramra. Ez teljesen független attól, hogy éppenséggel egy adott szektorban mi történik.
Ami pedig a közbeszerzési részét illeti a dolgoknak, képviselő úr, szeretném elmondani, hogy ha ön elolvasta azt a rendeletet, akkor azt is tudja nagyon jól, hogy elkülönül technikai értelemben az ebben a félévben most még májustól június közepéig esedékes időszak és a következő időszak. Ha végignézi a vonatkozó magyar jogszabályokat és a struktúrát, akkor látja: most tavasszal, ebben a rövid időszakban nem kell közbeszerzési eljárás, ősszel pedig lesz közbeszerzési eljárás. De hozzáteszem, hogy az ősz annyiban is más, hogy akkor nem 0,2 liter 2,8-as tejet, hanem 0,25 liter 3,6-os tejet fogunk adni az iskolákban.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir