DR. SZÉKELY TAMÁS

Full text search

DR. SZÉKELY TAMÁS
DR. SZÉKELY TAMÁS egészségügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Nagyon örülök, hogy föltette nekem ezt a kérdést, mert így aztán el tudom mondani azt, amit önnek is legalább annyira tudnia kéne, mint nekem, hogy az önkormányzatok, a megyei szintű önkormányzatok kötelező ellátási feladata az egészségügyi szakellátás biztosítása. Szeretném elmondani, hogy sem a minisztérium, sem az OEP nem szüntette meg ezeket a mozgó szakorvosi szolgálatokat, hanem a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház, a megyei önkormányzat kórháza szüntette meg ezen tevékenység ellátását. Tette mindezt akkor, amikor az egy beteg ellátására a 2007. évi 1,9 millió forint helyett 2008-ban az OEP ugyanerre a tevékenységre 2,4 millió forintot fordított a nőgyógyászati mozgó szakorvosi szolgálat vonatkozásában, a gyermekgyógyászati mozgó szakorvosi szolgálat vonatkozásában 2 millió forint helyett 3,5 millió forintot fordított egy-egy eset ellátására. (Bernáth Ildikó: A költségek növekedtek.)
Mindeközben, miközben a gyulai Pándy Kórház, amelynek a 2008. évi bevétele jelentősen meghaladja a 2007. évi bevételét, megszüntette finanszírozási problémára való hivatkozással, az a békéscsabai Réthy Pál Kórház nem szüntette meg, amely egyébként 2008-ban ugyanannyi bevételt könyvelhetett el, mint 2007-ben, és nem szüntette meg az a magánvállalkozó sem, aki ékes bizonyíték arra, hogy ezt lehet nyereségesen üzemeltetni, valamint a három városi rendelőintézet sem szüntette meg.
Tehát nagyon szépen kérem a képviselő asszonyt, és én is lépéseket fogok tenni ez ügyben, hogy a Békés megyei önkormányzat az önkormányzati törvényben meghatározott feladatainak haladéktalanul tegyen eleget.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir