DR. SZABÓ PÁL

Full text search

DR. SZABÓ PÁL
DR. SZABÓ PÁL közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A 12 szárnyvonal esetében hivatalba lépésemet követően az első döntésem volt, hogy a május 31-ével felmondásra kerülő közszolgáltatói szerződés hatályát december 31-éig a tárca meghosszabbította. Ezt a halasztást elsősorban a kormányzati struktúraváltás okozta felfüggesztett egyeztetési folyamat indokolta.
Az újabb egyeztetéseket természetesen továbbra is ugyanazzal a megértéssel, alapossággal és körültekintéssel, átfogóan valamennyi problémára kiterjesztve végezzük majd, mint ahogy, úgy gondolom, tették eddig is az érintettek.
A szárnyvonalak további üzemeltetésének egyik lehetséges módját a térségi vasutak működtetésében látjuk. Erre vonatkozóan az első pályázat kiírását nyár végére, ősz elejére tervezzük, és a lezárás véleményünk szerint 2009 első felében várható.
A lakossági elvárásokat illetően pedig azt tudom mondani, hogy egyetlen település sem marad, maradhat ellátatlanul. A menetrendek összehangolása során olyan megoldásokra törekszünk, amelyek biztosítják a munkába járó diákok igényeinek kielégítését.
Az áruszállítás és a személyforgalom közötti összefüggéseket a MÁV belső elszámolásában lehet és kell keresni. Ehhez nyilvánvalóan mi kormányzati ágon nem nagyon tudunk hozzászólni, de a kistérség vasúti közlekedésének szervezéséhez annál inkább szeretnénk kínálni mindenki számára elfogadható, békés megoldásokat.
Köszönöm megtisztelő figyelmét.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir