A szabadegyházak

Full text search

A szabadegyházak
A korábban el nem ismert felekezetként nyilvántartott kisebb vallási közösségek 1944-ben hozták létre érdekvédelmi szervezetüket, a Szabadegyházak Szövetségét, amely ma Magyarországi Szabadegyházak Tanácsa néven 9 tagegységet tömörít. (Nem tagja a Szabadegyházak Tanácsának, de államilag elismert, egyenjogú felekezetként működő közösségek a Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezet és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség).
A Szabadegyházak Tanácsa koordinatív, konzultatív, egyesületi jellegű felekezetközi szervezet, amelynek célja, hogy a tagegyházak együttmunkálkodását elősegítse mindazokban a kérdésekben, amelyek közös ügykezelést igényelnek, segítséget nyújtson a gyakorlati és adminisztratív ügyek intézésében, összehangolja a tagegyházak társadalmi szolgálatát és előmozdítsa egymással való kapcsolatát. A Tanács az 1980-ban elfogadott Szervezeti Szabályzat alapján folytatja tevékenységét, biztosítja a tagegyházak szuverenitását, belső ügyeik önálló intézését.
Az elnökség tagjai – Elnök: Szakács József adventista lelkész. Alelnök: Viczián János, a Baptista Egyház elnöke, Hecker Frigyes metodista szuperintendens, Szigeti Jenő, az Adventista Egyház elnöke. Főtitkár: Kiss Emil, baptista lelkész.
A Szabadegyházak Tanácsa Konferenciája a tagegyházak lelkészeinek, prédikátorainak, igehirdetőinek és felelős vezetőinek munkaközössége, amelyet az elnökség rendszerint kétévenként hív össze.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir