Október 12. vasárnap

Full text search

Október 12. vasárnap
12h
A Nemzetvédelmi Női Tanfolyam megnyitó ünnepségén a Testnevelési Főiskolán résztvett az Országos Vezető. Az Országos Vezető a tanfolyam megnyitó ülésén beszédet intézett a tanfolyam hallgatóihoz:
– Senki sem képzelheti el a magyar megújulást nők nélkül – mondotta többek közt az Ifjúság Országos Vezetője. – Legalább olyan fontos ez, mint a fiúk nevelése, mert amit a gyermek az anyatejjel szív magába, azt az idő sem moshatja el.
Az intézmény célja, az Országos Vezető szerint, testben és lélekben egészséges, a hagyományos magyar női erényekben gazdag, szívében tiszta, gondolkodásban korszerű leánynemzedék nevelése. Teendői:
1. Öntudatos magyarrá nevelés a hősi életszemlélet alapján. Ez nem azt jelenti, hogy amazonokat akar. A nők kezébe nem való fegyver, még gyakorlásra sem. Az itt-ott felbukkant ilyen eltévelyedéseket megszünteti.
2. Az anyaságra nevelés. Gyenge és elvész a nemzet, amelynek asszonyai félnek az anyaságtól.
3. Honvédelmi lelki nevelés. Szociálisabb, egészségesebb, keresztényibb generációra van szükség.
4. Vallásos nevelés. E nélkül nincs erkölcsi alap.
5. A helyes és nem túlhajtott testnevelés egyike a legnagyobb feladatoknak. Csak egészséges nők gyermekei biztosítják a faj fejlődését és fennmaradását.
15h 30
Az Országos Vezető megjelent a német-magyar kézilabda mérkőzésen. A mérkőzés félidejében Dietrich von Jagow német követtel meglátogatta a német csapat tagjait és azokat a követ és az Országos Vezető üdvözölte.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me