Október 3. péntek

Full text search

Október 3. péntek
9h
Schmidt József Őméltósága építkezési ügyekben referált és az Országos Vezető megbízta, hogy az október 9-i értekezleten a leventeszékházak ügyét referálja.
6810h
Vitéz Egry ezredes személyes ügyben jelentkezett.
Jelentkezett Nannini olasz ezredes. A polgári titkár kérte, hogy a miniszteri audiencia miatt másnap keresse fel az Országos Vezetőt.
12h 30
Az Országos Vezetőt a Kultuszminiszter fogadta. Az Országos Vezető a női honvédelmi szervezet ügyében referált. A cserkészet ügyében a Kultuszminiszter Úr kérte, hogy a Miniszterelnök Úrral egyetértésben oldják meg az ügyet.
13h
A Miniszterelnök Úr fogadta az Országos Vezetőt. A Miniszterelnök Úr tudomásul vette a Berlinben folytatott magyar–német tárgyalásokat, majd felkérte az Országos Vezetőt, hogy a magyarországi népcsoport alapszabály-ügyét úgy dolgozzák át, hogy abban a magyar állam souverainitása sérelmet ne szenvedjen. Utána a kidolgozott alapszabály ügyében jelentkezzen az Országos Vezető a Miniszterelnöknél, aki ebben az ügyben újabb megbeszélést fog tartani. A cserkészet ügyében a Miniszterelnök Úrnak az az álláspontja, hogy maradjon meg és az erkölcsi erőkre bízza, hogy mikor olvadjon bele a leventeintézménybe. Tudomásul vette a Miniszterelnök az Országos vezetőnek bejelentését a női leányszervezetekre vonatkozólag és az egészet a tervezettel együtt elfogadta. Az Országos Vezető jelentette a Miniszterelnök Úrnak a Birkás Gézával folytatott tárgyalásait, mely tárgyalásokat a Miniszterelnök tudomásul vette és azoknak a további folytatására az Országos Vezetőt felhatalmazta. -
Az Országos Vezető a Miniszterelnök után Bárczy államtitkár úr hivatalos helyiségét kereste fel, ahol a titkárnővel folytatott megbeszélést a Pro Juventute kitüntetés ügyében.
A miniszterelnöki megbeszélés értelmében csütörtökre az Országos Vezető értekezletet hívott össze a miniszterelnökség kisebbségi ügyosztályának helyiségébe. Az értekezletre meghívandók:
Kudriczy vezérkari ezredes,
Lieszkovszky Pál őrnagy és a
Kultuszminisztériumnak német kisebbségi ügyeket intéző referense.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me