Június 23, szerda

Full text search

Június 23, szerda
9h
Vitéz Kudriczy István vezérőrnagy, a leventék országos parancsnoka megbeszélte az Országos Vezetővel a Honvédelmi Miniszter Úr referádájának az anyagát.
10h
Vitéz Tárczay-Felicides Román dr. miniszteri osztályfőnök, a Társadalmi Sport és a Testnevelés Vezetője referálta az Országos Vezetőnek Csízik Béla államtitkárnak a Nemzeti Sport Bizottság tagjává való kinevezését és Zsembery Gyulának a Turista Szövetség elnöki tisztségéről való lemondását.
11h
Vitéz Major István ezredes a kolozsvári nyári egyetem megnyitó ünnepségével kapcsolatos teendőkről tett jelentést az Országos Vezetőnek.
12h
Az Országos Vezető a Leventék Országos Parancsnoka társaságában a Honvédelmi Miniszter Urat tájékoztatta a vezetése alatt álló szervezet elmúlt munkásságáról és a jövő munkaprogramjáról, az ezzel felállított szervezetekről és a célkitűzésekről. Az előadás a kijelölt idő alatt nem nyert befejezést és a legközelebbi honvédelmi miniszteri kihallgatás alkalmával nyer folytatást. A Honvédelmi Miniszter Úr az előadás során a szakszolgálatos tisztikarnak nemzetnevelési tisztikarrá való átalakítására vonatkozó ügydarabot magához vette és az ügy elintézését magáévá fogja tenni.
26818h
Az Országos Vezető kisbarnaki Farkas Ferenc altábornaggyal, az Országos Főcserkésszel folytatott megbeszélést a Ludovika Akadémián. A megbeszélés alkalmával átadta az Országos Főcserkész az Országos Vezetőnek azt a főcserkészi parancstervezetet, amelyet a levente-cserkészviszony javítása érdekében ki óhajt adni. Az Országos Vezető ezt a parancstervezetet a H.M. VIII. csf-nek adja majd át tanulmányozás végett azzal az utasítással egybekötve, hogy egy levente parancstervezetet is készítsen a fenti ügyben. A levente parancstervezet elkészülte után egy újabb megbeszélésre kerül majd a sor a tervezett parancsok összeegyeztetésére. Farkas altábornagy azonkívül jelentette a megbeszélés alkalmával, hogy országos főcserkészi minőségében a június 27-i II. cserkész-nagytanácson fentieket be fogja jelenteni.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me