Március hó 4., csütörtök

Full text search

Március hó 4., csütörtök
9h
Országos vezetőséghez beosztottak referádája.
9h 30
A m.kir. külügyminisztérium pártfogoló soraival bolgár gazdasági írók jelentkeztek Országos Vezetőnél, a bolgár-magyar gazdasági kapcsolatok kimélyítése végett szerkesztett bolgár gazdasági szemlét terjesztették elő Országos Vezetőnek és kérték pártfogását.
19310h
Tomanóczy Ilona tanárnő, a leventeleányok országos vezetőnőjének helyettese a leventeleányok fogadalom tétele szövegét terjesztette Országos Vezető elé és jóváhagyását kérte. – Takaró Gyuláné, Vízy Mariann és Broncs Gézáné orsz. leventeleány új tanácstagjai megbízó levelének kiadása ügyében referált Országos Vezetőnek.
11h
Dr. Buttner Ferenc budafoki apátplebános panaszt emelt az Országos Vezetőnél, hogy a leventék nem járnak misére. – Országos Vezető f.h. 14-én ki fog szállni Budafokra, ahol részt vesz a szt.misén és az ifjúsághoz szózatot intéz. -- Ugyanekkor a leventevezetőkkel is megbeszélést tart néhány rendellenesség kiküszöbölése végett.
11h 45
Benker ezredes a március 15-iki ünnepség és fogadalom ügyében referált az Országos Vezetőnek. A VKM népművelési osztályán történt tárgyalás eredményéről tájékoztatta az Országos Vezetőt.
12h
V. Tárczay-Felicides Román min. osztályfőnök folyó ügyekről referált az Orsz. Vez.-nek.
12h 30
Schmidt József kormányfőtanácsos az 1943. ápr. hó 4-én tartandó sportszálló alapkőtétel és a MOVE székház avatási ünnepség sorrendjét terjesztette Országos Vezető elé. -
13h
Pogány ezredes a Kabinetirodából távbeszélőn jelentette az Országos Vezetőnek, a Kormányzó Úr Ő Főméltósága legfelsőbb döntését, a III. 15-i ünnepséggel kapcsolatban.
E szerint a Kormányzó Úr Ő Főméltósága hozzájárult ahhoz, hogy III. 15-én rádió útján szózatot intéz a magyar ifjúsághoz. A rádió lemezről fogja közvetíteni a Főméltóságú Úr beszédét. A Kormányzó Úr a tervezett programmal egyetért. Erről értesíteni kell a Miniszterelnökséget (Ullein) és a propaganda minisztériumot.
Legfelsőbb helyről az a gondolat is felvetődött, hogy a VKF. és H.M. Úr útján lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy a 2. hds. is belekapcsolódhasson ebbe az ünnepségbe és hogy a Főméltóságú Úr szózatát a 2 hds.-hez is továbbítsák.
A Kormányzó Úr végezetül az Országos Vezető előterjesztésére hozzájárult ahhoz, hogy a III. 15-i szózatát az ifjúság nevelése szempontjából bármikor lemezről megismételhesse.
13h
Dr. Kokas Eszter, a Leventeleányok Országos Vezetője referált a VKM utasításról a leventeleányok fogadalomtétele ügyében.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me