220. NYÍLT LEVÉL BARABÁS BÉLÁHOZ

Full text search

220. NYÍLT LEVÉL BARABÁS BÉLÁHOZ
A „Nagyváradi Friss Újság”-ban Halász Lajos nyílt levelet intéz dr. Barabás Bélához, Nagyvárad képviselőjéhez s a nyílt levélben erélyes megcáfolását kéri annak az egyre jobban terjedő s jogosnak látszó gyanúnak, hogy a függetlenségi párt nem mer Széll Kálmán és kormánya ellen komolyabb harcot kezdeni. A nyílt levél méltán kelthet szenzációt, mert Halász Lajos egyike azoknak, kik legtöbbet tettek Barabás Béla nagyváradi megválasztásáért s mert ez a levél erős szimptomája az országos, nagy elkeseredettségnek, melyet Széll, a nagy kokott politikus, zagyva többsége s lekenyerezett ellenzéke keltettek. A „P. H.” nagyon helyesen jegyzi meg a nyílt levélről, hogy az határozott választ követelhet. Lásson tisztán a jó nép, mely bizalommal ruházza a mandátumokat a véresszájú negyvennyolcas urakra. Barabás Béla egyenes, becsületes lelkű ember. Álljon elő s mondja meg nyíltan, miért dirigálnak a függetlenségi párton azok, kik a leghűségesebb támogatói Széll Kálmánnak, s meddig akarják még csak a szájukkal menteni a hazát a függetlenségi urak. Legyen már vége a komédiának, mikor az egész ország siralomház.
Nagyváradi Napló 1902. november 8.

Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me