90. Debrecen, 1849 január 19. Kossuth elrendeli, hogy a katonai elhelyezésekkel kapcsolatos felterjesztéseket ne a Bizottmányhoz,…

Full text search

90.
Debrecen, 1849 január 19.
Kossuth elrendeli, hogy a katonai elhelyezésekkel kapcsolatos felterjesztéseket ne a Bizottmányhoz, hanem közvetlenül a hadügyminisztérium táborkari osztályához küldjék.
Minden polgári és katonai hatóságokhoz és kormánybiztosokhoz!
Miután a hadseregek nagyobb vagy kisebb testületét illető elhelyezési változtatások egyedül a hadügyministeriumi táborkari osztály hivatalos intézkedési köréhez tartoznak, és ugyan ez okból ollyatén jelentések és felterjesztések által, mellyek a táborkari osztálynak elmellőzése mellett csak a honvédelmi bizottmányhoz irányozvák, nemcsak az előlírt hivatal legfontosabb teendői teljesítésébent hátráltatnék, hanem átaljában a közügyre nézve tetemes kárral járó zavar okoztathatnék: komolyan felhivatnak annál fogva minden hatóságok, jelesen kormánybiztos urak, hogy ezentúl mindennemű katonai elhelyezési változás, vagy egyéb illyetén intézkedésekre vonatkozó jelentésüket, s illetőleg felterjesztésöket egyenesen a hadügyministeri táborkari osztály igazgatóságának beküldeni hazafiúi kötelességüknek ismerjék. E tárgybani intézkedések ezentúl a mondott táborkari osztály elnökségétől lévén kiadandók.
Közlöny, január 20.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me