478. Szeged, 1849 július 27. Stuller a kormány közli elköltözésére való tekintettel kéri a pénzügyminisztériumot, hogy utalják ki…

Full text search

478.
Szeged, 1849 július 27.
Stuller a kormány közli elköltözésére való tekintettel kéri a pénzügyminisztériumot, hogy utalják ki a hivatalnokok következő havi fizetését.
Az ujabban közbenjött kedvetlen körülmények a kormány székhelyét ismét változtatni kényszerítvén,* kormányzó ur hivatalnokai számára a mai napon átküldött kimutatás szerint járó egy havi illetéknek utalványozását és kifizetését annál inkább bátorkodom kérni, minthogy különben is a hónap már vége felé közeledvén, a hivatalnokok mindnyája pénz nélkül vannak, s ehhez az utazással járó költségeket sem leendenek képesek fizethetni.
Július 26-i, Szemeréhez írt levelében javasolta Kossuth, hogy tegyék meg az előkészületeket Szeged kiürítésére. (L. 782. l.)
Kelt Szegeden, jul. 27-én 1849.
Stuller Ferenc
korm. tanácsos
Ered. tiszt. O. Lt. Pénzügymin. 1849: 11267.
Fog. H2. Misc. 93.
Mellette Zoltán János belügyi államtitkár hasoló tartalmú átirata és utasítás fogalmazványa a főpénztári hivatalnak, hogy valamennyi állami hivatalnoknak folyósítsa augusztus havi fizetését.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me