6. 16. sz., január 21.

Full text search

6. 16. sz., január 21.
A »Kisasszony feleségem«, bizton lehet konstatálni, Szegeden is hódított, szombaton negyedszeri előadására is megtelt a színház. A szokottnál szebb közönség nézte a már egyöntetűbbé vált előadást, s különösen a kakukk-dalt tapsolta meg nagyon.
*
Vasárnap a »Vereshajú« került színre, de került volna légyen akármi, a színház bizonyosan megtelik, mert sok idegen család maradt itt a bál után.
Az első fölvonás alatt Szegednek egy igen érdekes vendégét, gr. Zichy Jenőt is ott láttuk a »Szegedi Napló« szerkesztőségi páholyában. A nemes gróf az egész fölvonást végignézte, sokat tapsolt Rónaszékyné asszonynak és később is igen dicsérőleg nyilatkozott róla.
*
Holnap, kedden a »Képzelt beteg« megy, melyet az igazgatóság a következőleg hirdet: »kitűnő vígjáték Moličre-től«.
Ha az igazgatóság oda nem találta volna írni, hogy »kitűnő« a »Képzelt beteg«, bizony-bizony nem is tudtuk volna, milyen vígjáték a »Képzelt beteg« , mert hát mi szegediek csak a szalonnáról és a szappanról tudjuk, melyik a »rosszabbik« és melyik a »jobbik«.
Különben ismételten figyelmeztetjük a közönséget, hogy az előadás a Mezey jutalomjátéka lesz, ki már ezért is dicséretet érdemel, hogy ilyen derék darabot választott.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me