46. sz., február 26. [HALMY BÚCSÚZÁSA]

Full text search

46. sz., február 26.
[HALMY BÚCSÚZÁSA]
Halmy búcsúföllépte tegnap volt. A jeles művész a »Párbaj«-ban lépett föl, s mesteri játékával, mondanunk sem kell, oly tökéletesen megnyerte a szíveket, mint akár Prielle Kornélia, kinek föllépte mindig ünnep Szegeden. Különösen a haldokló jelenet vált ki. Somogyiné asszony, Szathmáry Károly és Somogyi is, mintha csak fölvillanyozta volna az igazi művészet lehe, úgy játszottak, mint csak igen ritkán, s úgyszólván egészen perfekt előadásban élveztük a »Párbaj«-t, mely különben nem tartozik a szerencsésebb alkotások körébe.
A közönség szűnni nem akaró tapsviharral búcsúzott el előadás végeztével a kitűnő vendégtől, ki megígérte, hogy a szezon folyamán Prielle Kornélia tervbe vett lejövetelekor szinte lejön, s eljátssza vele a »Proletárok«-at.
Este a Halmy pályatársai kedélyes búcsúlakomát rendeztek tiszteletére, hol a szakadatlan jókedv csak akkor ért véget, mikor a sztentori hangú kapus a vasúthozi indulás idejét jelezte.
A lakomán, melyen a színtársulat összes férfi és női tagjai részt vettek, ott láttuk Langer Viktort is, ki rövid időre tartó látogatást tett Szegeden.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me