60. sz., március 13. [PRIELLE KORNÉLIÁRÓL]

Full text search

60. sz., március 13.
[PRIELLE KORNÉLIÁRÓL]
Prielle Kornélia tegnap fejezte be fényes sikertől kísért vendégszereplését a »Holt szív«-vel. A színház, mint a művésznő minden föllépte alkalmával, zsúfolásig megtelt s a közönség viharos tapsai ismételve fejezték ki a nagy művésznő iránti tiszteletét és szeretetét. De csakis Prielle Kornélia nagy tehetsége tette Castelnovo e szerencsétlen darabját élvezhetővé.
*
Előadás után a vendégművésznő tisztelői társas vacsorára gyűltek össze a Hungária szálloda emeleti éttermébe. A vendégművésznőn és kedves leányán kívül részt vettek [!] a kedélyes és családias estélyen a királyi biztosi tanács több tagja, Marinkich színügyi bizottsági elnök, az itteni színtársulat tagjai és számosan, kiket a rokonszenv és tisztelet gyűjtött a művésznő körébe. Nem hiányoztak a felköszöntők sem, melyek elsejét Szathmáry Károly, a színtársulat tagja mondta, tolmácsolva azt a rajongó szeretetet és tiszteletet, mellyel a vidék színészei a nagy művésznő iránt viselkednek, s éltetve Prielle Kornéliát, a szegedi színtársulat tiszteletbeli tagját. Igen sikerült toasztokat mondtak még Horváth Gyula kir. biztosi tanácsos és Nagy Sándor. Az ünnepelt vendég éjfél körül távozott leányával, hogy pihenni térjen. A társaság még azután együtt maradt s sűrű pohárkoccintások közt, víg zeneszó mellett folyt a fesztelen, kedélyes mulatság hajnali 3 óráig.
Prielle Kornélia úrnő a ma déli vonattal szándékozott visszautazni a fővárosba, e szándékát azonban megakadályozta rosszulléte, mely ma ágyhoz bilincselé. Szívből óhajtjuk és reméljük azonban, hogy rosszulléte csak gyorsan múló baj, s hogy egészséggel távozik körünkből, hova vajha mielőbb ismét visszatérne: ez őszinte szívből fakadó óhajunk!

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me