A MAI TÁRGYALÁS

Full text search

A MAI TÁRGYALÁS
Nyíregyháza, júl. 21. [júl. 24.]
Meglehetősen érdektelen ülés volt a mai, de azért közönség ma is nagy számmal jelent meg. Azt hitték, hogy Scharf Mórichoz fognak még a védők néhány kérdést intézni. Pedig csak születési éve forgott szóban, mint fontos körülmény arra nézve, hogy megeskethető-e vallomására vagy sem. Eredmény, hogy ma már meglehetős bizonyossággal vehető fel, hogy csakugyan 1868. augusztusban született, tehát csak a jövő hóban tölti be tizenötödik életévét. Ezt vallotta hit alatt Buchta Amália tiszaeszlári bába.
A Vay György által bejelentett tanú, Kakóczi vallomása magyon lényegtelennek bizonyult. Vay szerint Kakóczi mindig Herskora hivatkozott, s ma mégis Smilovicsban vélte fölismerni egykori rabtársát. Herskoval egyébként már csak azért sem igen diskurálhatott, mert nem tud oroszul.
Mikor az okmányok felolvasására került a sor, a közönség jó része távozott. A kisebb részt meglepte Eötvös nagy szakértelemről tanúskodó felszólalása, mellyel kimutatta a Tisza sodrára vonatkozó vízpróba gyarlóságát.
Az a körülmény, hogy Heumann az iratokhoz csatolni kérte a »Budapesti Közlöny« 1882. június 13-diki számát, melyben az Eszter holtteste feltalálójának 5 000 forint jutalom ígértetik, ami azt bizonyítja, hogy 1882. jún. 11-én elkövetett holttest-csempészést e pénz elnyerése végett csalási szándékból nem követhettek el, azt a benyomást tette, mintha a védelem a hullacsempészés bűnügyében marasztaló ítélettől tartana.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me