Mi történik Scharf Móriccal?

Full text search

Mi történik Scharf Móriccal?
[aug. 5. ]
Nyíregyháza, aug. 4. (A Pesti Hírlap saját tudósítójának távirata.) Eötvös ma táviratilag előterjesztést intézett a belügyminiszterhez Scharf Móric kiadása ügyében. A belügyminisztertől délután távirati értesítés érkezett Eötvöshöz, hogy az alispán sürgönyileg utasíttatott Móricot apjának átadni. Eötvös azonnal felkereste Scharf Józsefet, és vele az alispánhoz ment a megyeházra. Itt előadván a miniszter távirati értesítését, az alispán azt felelte, hogy Móric újabban határozottan kijelentette, hogy inkább kútba ugrik, semhogy visszatérjen szülőihez. Ennek alapján úgy az alispán, mint a főispán felterjesztést intéztek a belügyminiszterhez; újabb miniszteri intézkedésig tehát Móricot ki nem adhatja.
Az alispán Eötvös távozása után azonnal táviratozott a belügyminiszterhez, kérvén a további intézkedés felfüggesztését, míg előterjesztése elintéztetik; egyúttal utasítást is kért arra nézve, vajon Móric vonakodása esetében karhatalom alkalmaztassék-e, mert botránytól lehet tartani.
Eötvös semmi szín alatt nem akarja a fiút Henternél hagyni, hanem Flegmann orvoshoz akarja adatni, és evégett újra a miniszterhez fordul.
A falakon falragaszok vannak, melyekben a kapitány a lakosságot csendre és a rend szigorú fentartására inti.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me