Április 2.

Full text search

Április 2.
Ebéd Miss Kingston Sylvernél. A Little Theater tulajdonosnője. Arról panaszkodik, hogy a fiatal angol írók közt nagyon sokan vannak, akik kitűnő dialógust írnak – úgy adják vissza az emberi hangot, mint a fonográf –, de darabot nem tudnak építeni.
A próba egészen kétségbeejtő. Holnapután premier – és még semmi sincs készen, még a nézőtéren hiányzanak a székek, még a falakat festik – s a színpadon folytonos baj, egy jelenetet húszszor ismételnek – a másikat még egyáltalán nem próbálták –, és a világítás nem sikerül – borzasztó.
O’Neil, a színház kedves karmestere avval vigasztal, hogy mikor ebben a színházban a Kék madarat próbálták (hónapokon keresztül), végre pont a premieren a világosítómesterek annyira összezavarodtak, hogy egész bolondul, összevissza s elrontva csináltak mindent. A rendező, az igazgató, a színészek a hajukat tépték – s másnap az egész londoni sajtóban az volt, hogy a világítás volt a legszebb, ilyen szépet még nem is produkáltak. S persze az elrontott világítás maradt aztán érvényben, a darab sok száz előadásán.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me