A NYUGAT HÍREI

Full text search

A NYUGAT HÍREI
Ujév után kezdjük közölni Nagy Dánielnek a nagy közönség előtt eddig ismeretlen írónak Börtönök bús lakója című, különös hangú és elgondolású, magyar regényét.
Ugyancsak újév utánra készítjük elő a Nyugat szokott évi matinéját, melynek idejét és műsorát mihamarább tudatjuk.
A Nyugat könyvei közűl Babits Recitativ s a Móricz Szegény Emberek kötetét francia félbőr kötésben ötven példányban számozva 20–20 koronán árusítja kiadóhivatalunk. Megrendelhetők a könyvkereskedésekben is.
E héten jelent meg a Nyugat kiadásában Kaffka Margit Az élet útján című gyűjteménye régibb és újabb, könyvben még meg nem jelent, verseiből. A kötet ára négy korona, – 100 számozott, hollandi merített papirra nyomott s francia félbőrkötésű különpéldányát 25 koronáért adja a kiadóhivatal s minden könyvkereskedés.
Sajtó alatt: Ignotus novelláiból ugyanolyan füzet, mint aminőt verseiből adott ki a Nyugat. Később Ambrus Zoltán tanulmánykötete és Patthy Károly fordításában a Peer Gynt, majd novelláskötetek kerülnek sorra: Tersánszkytól, Nagy Lajostól és Réti Ödöntől.
A nyomtatási és papirköltségek roppant megdrágulása rákényszerít bennünket, hogy újévtől fogva a Nyugat évi előfizetését 8 koronával megdrágítsuk, úgy hogy ezentúl a Nyugat előfizetési ára: egész évre 36 K, fél évre 18 K, negyed évre 9 K. Egyes szám ára 1 K 80 f. e karácsonyi száma 2 K 60 f. E számunkhoz postai befizetési lapot mellékelünk s a személyzethiányra való tekintettel budapesti előfizetőinket kérjük, hogy mint a vidékiek, ők is posta útján küldjék be még újév előtt a díjakat.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me